Pred več kot tridesetimi leti je zdravnik britanske vojske, ki je služil v Indiji, opazil, da imajo domačini kljub slabi prehrani izredno dobro ohranjene zobe in dlesni. Umivali so si jih s salvadorino vejico, prirejeno kot zobno ščetko. Po vrnitvi v Veliko Britanijo in prebranih znanstvenih člankih o protibakterijskemu delovanju salvadore, je izdelal naravno zobno pasto z izvlečki iz salvadore, ki jih je odišavil z eteričnimi olji. Tako se je rodil Sarakan.

Zobna pasta Sarakan je izdelana iz kakovostnih naravnih sestavin. Vsebuje naravne izvlečke Salvadorae persicae (salvadore), znane kot »drevo za zobne ščetke«. Drevo je razširjeno na indijski podcelini, kjer se že stoletja uporablja kot naraven način za ohranjanje zdravih zob in dlesni. Vejice grma se prežvečijo ali pretlačijo dokler se ne oblikuje vlaknasta masa, ki se jo nanese na zobe in nežno očisti ter zmasira dlesni. Za preprostejšo uporabo Sarakan ponuja prednosti učinkovin tega drevesa v uporabniku prijazni obliki.

Ne vsebuje alkoholov, sladkorjev, barvil ali kakšrnih koli umetnih konzervansov. Nežno je aromatizirana z naravnimi olji poprove mete, nageljnovih žbic in geranije, ki poskrbijo za čisto ustno votlino in naravno svežino. Odobrena je s strani British Dental health Foundation in primerna za vegane, otroke in odrasle.

Ste vedeli?
Natrijev lavril sulfat (SLS) je sredstvo za penjenje, ki se doda številnim zobnim pastam, pogosto pa ga najdemo tudi v izdelkih za nego kože in lasišča. Mnogi zmotno verjamejo, da je večja sposobnost penjenja izdelka povezana z boljšo učinkovitostjo. To ne velja, zato v zobni pasti Sarakan ne najdemo sredstev za penjenje.