Sonce je v polnem zagonu, morje pa pred vrati. Če niste za postopno zagorelost poskrbeli postopoma od zgodnje pomladi in se na plažo odpravljate bolj ali manj snežne poti, je čas za povsem naravno preventivo že mimo.

Sonce, morje, plaža … juhu, končno so tu počitnice! Letos je bilo sonce precej radodarno, a kaj ko marsikomu v spomladanskem času zmanjka časa za pridobivanje postopne porjavelosti. Običajen scenarij je takšen: delo delo delo, pakiranje, plaža, sončne opekline.

Teorija in praksa
V teoriji se je škodljivim sončnim žarkom vsekakor dobro izogibati, posebej v najbolj vročem delu dneva. Tedaj je čas za počitek, globoko senco ali vsaj pokrivala in oblačila, ki nas pred njimi zaščitijo. V praksi pa je seveda pogosto povsem drugače. Ko se kopamo, na sonce kar pozabimo, saj nas voda prijetno hladi. Nato sedemo v prijeten barček na plaži, si naročimo hladno pijačo in uživamo pod senčnikom, ki prepušča večino žarkov. Debela plast kreme za sončenje (če nanjo nismo pozabili), nekaj časa sicer gasi požar. A potrebna je doslednost … In skrbna izbira pripravka, da organizma ne obremenimo še z nepotrebno kemijo!

Kaj je v običajnih kremah za sončenje?
Če na kremo pozabimo, se ponjo odpravimo v prvo trgovino. Tam običajno zaman iščemo takšno, ki telesa ne bo obremenila s potencialno škodljivimi snovmi. V običajnih, konvencionalnih kremah za zaščito pred soncem tako najdemo kopico učinkovin, ki se jim v skrbi za svoje zdravje v resnici želimo izogniti. Krema nas bo sicer obvarovala pred nevarnim sevanjem, a za kakšno ceno?
Za najbolj sporne veljajo kemični filtri, ki lahko zmotijo delovanje naših hormonov, nekateri so celo potencialno rakotvorni. Tudi parabeni, ftalati, umetne dišave, policiklične mošusne spojine in drugo zdravju niso prijazni.

Izberite modro in pravočasno!
Ne rabite biti kemik, da bi se znašli. Na najbolj varni poti ste, če se odločite za organsko certificirano linijo izdelkov, kot so kreme in spreji Biosolis.

Biosolis izdelki za zaščito pred soncem vsebujejo preko 98 odstotkov naravnih sestavin, ki so varni in učinkoviti obenem. Različna rastlinska olja in aloe vera koži nudijo naravno zaščito, obenem pa jo nahranijo, obnavljajo in navlažijo. Celotna linija izdelkov vsebuje izključno mineralne filtre, ki ne prodirajo v kožo, temveč na njej ustvarijo fizično prepreko, ki sončne žarke odbija. Tako ste lahko mirni tudi tedaj, ko se iz različnih razlogov ne morete umakniti v dovolj gosto senco.

Biosolis naravna zaščita pred soncem

Avtorica prispevka: Sabina Topolovec