Posebne lastnosti kurkume so znane že odkar obstaja ajurvedska filozofija in so ljudje pili »zlato mleko«. Danes je ta prastara pijača znana kot "kurkumin latte". Ima čudovito "sončno" rumeno barvo, ki mu ga daje kurkuma in mlečno-sladek okus s pikantno-trpkim zaključkom.

Glavna sestavina te mešanice je kurkuma. A ravno kombinacija vseh začimb, kot so cimet, ingver, muškat, kardamom, vanilja in črni poper pa je tista, ki ne pričara samo izjemno okusnega napitka, ampak poveča moč kurkume in na telo deluje blagodejno.

Kurkuma latte podjetja SONNENTOR je na voljo v dveh okusnih različicah.

Kurkuma Latte z vanilijo, bio, 60 g
Ta »sončno« rumen topli napitek vam posladka jutro in prebudi vaše čute. Latte je popoln napitek za zajtrk, a tudi odlična popestritev popoldneva. Vaniljeva kurkuma latte diši omamno sladko po vanilji in je čudovito začinjena z aromatičnem cimetom.

Kurkuma Latte z ingverjem, bio, 60 g
Ta mešanica je klasika ajurvede. Napitek je videti izvrstno, ko je prelit s kremasto mlečno peno. Pikantni vonj ingverja pa razkrije, kaj bodo brbončice izkusile: pravo eksplozijo okusa na jeziku, ki po telesu pošilja mamljivo toploto.

Priprava zlatega mleka
Hitra priprava: 1 čajno žličko mešanice kurkume latte vmešajte v 200 ml (rastlinskega) mleka, segrejte in sladkajte po okusu.

Priprava po ajurvedi: Tradicionalno se iz začimbne mešanice kurkume najprej pripravi pasta. Zmešajte ¼ skodelice mešanice začimb s ½ skodelice vode. Mešanico zavrite in kuhajte, dokler ne nastane pasta – to lahko shranite v hladilniku do 10 dni.

Za pripravo napitka zmešajte čajno žličko paste z 200 ml poljubnega rastlinskega mleka in zavrite. Dodajte čajno žličko kokosovega olja in po okusu sladkajte z agavinim sirupom, medom, s kokosovim ali naravnim trsnim sladkorjem.

Zlato mleko vsebuje dragoceno kurkumo in številne druge začimbe, ki blagodejno vplivajo na telo in ga poživljajo.

Preveri še recept za Kurkumin pomarančni punč: www.prema.si/recepti/kurkumin-pomarancni-punc