Bio brezov sok je naravna čista živa voda. Poln je vitalnih snovi, kot so mikro- in makro hranila, encimi, elektroliti, vsebuje tudi kalij. Je brez dodatkov in je odličen za čiščenje in presnovo, saj deluje razstrupljevalno. Nase veže strupe in jih potiska iz telesa.

Priporočeno za uživanje je cca. 2,5 dcl soka brezove vode na dan. Odprto steklenico hranimo v hladilniku. Vsebino porabimo v treh dneh.

Brezov sok je slovenski proizvod z tisočletno tradicijo.
Povsod kjer so breze, uporabljajo njihov sok kot tradicionalni zdravilni napitek. Najbolj poznan je v Skandinavskih državah, Rusiji (kjer ga za zdravljenje ledvičnih kamnov predpisuje tudi uradna medicina), Kanadi, Koreji in na Japonskem. Tudi v Sloveniji imamo veliko brez, ki so jih naši predniki znali uporabiti. ‪Že plemeniti Janez Vajkard Valvasor opisuje v svoji znameniti knjigi “ Slava vojvodine kranjske “ pridobivanje zdravega napitka iz brezovega soka. Zapiski govorijo o pridobivanju brezovega soka na Koroškem na koncu 19. stoletja. V sredini 20. stoletja so brezov sok še pridobivali v okolici Logatca na Notranjskem.

Danes g. Robert Bartol pridobiva ekološki brezov sok v neokrnjenih predelih Bele krajine in Gorjancev.

Poleti breza iz vode in ogljikovega dioksida s pomočjo svetlobe proizvaja sladkorje. Jeseni drevo ustvari zaloge za ponovno prebujenje v naslednji pomladi. Konec jeseni brezi odpade listje in se pozimi razgradi. Hranljive snovi se skladiščijo v zemlji. Ko pomlad raztaplja sneg, začne koreninski sistem drevesa vpijati minerale in vitamine iz tal in naravno filtrirani sok poteče po drevesnih žilah v deblo in veje. Jesenske zaloge se znova spremenijo v sladkorje, sadne kisline in minerale. Takrat breza svoj sok podeli z nami.