BIO TEMPEH IZ ČIČERIKE, 150 g

Tempeh je tradicionalno živilo monsunske Azije, kjer naj bi ga poznali že več kot 2000 let. Za pripravo tempeha se najpogosteje uporabljajo sojina zrna, narejen pa je lahko tudi iz zrn stročnic in celo oreškov, ki se jih ob dodatku kapljice kisa in natančno odmerjenega ščepca spor gliv rodu Rhizopus fermentira. Tako so dragocena hranila v živilu bolj dostopna in lažje prebavljiva, končni izdelek pa je mehke teksture in prijetne arome.

Pripravljen za takojšnje uživanje. Tempeh iz čičerike je izvrsten vir beljakovin (skoraj 30%!) in prehranskih vlaknin, na seznamu sestavin pa ne najdemo nič drugega kot kratek spisek naravnih sestavin ekološke pridelave. Izredno nizki vsebnosti sladkorja in soli pa poskrbita, da je izdelek zares primeren za vse, ki se želijo prehranjevati zdravo.

Ta izdelek je na voljo v Hipermarketih Mercator.

Ekološko
Vegansko
Vegetarijansko

2,99 

Cena z ddv

Stroški pošiljanja

Ident: CL0192

Na zalogi

Na voljo pri trgovcih
Opis

Sestavine:

čičerika* 87%, jabolčni kis*, žive kulture: glive Rhizopus oryzae (vsebuje sojo).
*Iz nadzorovane ekološke pridelave, nadzorno mesto: IT-BIO-014. Kmetijstvo EU.
Lahko vsebuje sledi glutena in zelene.

Neto količina: 90 g

Hraniti v hladilniku med +0 °C in +8 °C. Po odprtju hranite v hladilniku in porabite v 3 dneh.

Ekološko

Vegansko

Vegetarijansko

Hranilna vrednost
Povprečna hranilna vrednost na 100 g:
Energijska vrednost 622 kJ / 148 kcal
Maščobe 2,6 g
Od tega nasičene maščobe 0,4 g
Ogljikovi hidrati 16 g
od tega sladkorji <0,1 g
Prehranske vlaknine 6,8 g
Beljakovine 11 g
Sol <0,01 g

Priporočamo