V poletnem času se intenzivneje znojimo in toliko bolj potrebujemo aktivno zaščito. Aktivno nikakor ni enako močno, kemično, škodljivo. Na trgu je ogromno deodorantov, ki so naravni, niso pa vsi tudi učinkoviti. We love deodoranti združujejo oboje!

Se tudi vi sprašujete, zakaj reklamni oglasi nekaterih konvencionalnih deodorantov obljubljajo tudi do 72-urno zaščito? Ali je to v resnici kdo sploh preizkusil, glede na to da se večina prha vsaj enkrat dnevno?

V običajnih deodorantih najdemo aluminijeve soli, ki zožujejo znojne kanale, kar pomeni, da preprečujejo znojenje. A znojenje ima svoj namen. Če potenje zaviramo, s strupi, ki se s potenjem ne morejo izločiti, obremenimo bezgavke. Tudi prekrivanje neprijetnih vonjav z dodanimi parfumi ni najboljša pot, saj se mnoge dišave kopičijo v telesu in škodujejo na dolgi rok. Mnoge med njimi delujejo kot motilci hormonov.

Bi šlo po naravni poti?
Zavedanje o škodljivosti konvencionalnih deodorantov je močno prisotno, zato je ponudba naravnih pripravkov vsako leto večja. Tudi sama jih preizkušam že mnoga leta in pri tem pogosto ugotavljam, da niso vsi enako učinkoviti. Pri nekaterih se je dejansko potrebno umivati večkrat dnevno, kar pa ni vselej praktično in izvedljivo.

Nekateri naravni deodoranti vsebujejo zgolj naravne sestavine, a se med njimi lahko znajdejo takšne, ki v kombinaciji s sestavo našega potu že kratek čas po nanosu ustvarijo zares neprijeten vonj (ne pri vsakomur, seveda). Ljudje smo tudi kar zadeva lasten vonj edinstveni.

A ne gre zgolj za učinkovitost, dober deodorant odlikuje tudi prijetna in gladka struktura (dobra mazljivost, prijeten občutek na koži, sestava, ki ne pušča nadležnih madežev na koži), embalaža, ki omogoča preprost nanos in mnogi drugi …

Vse to združujejo deodoranti We Love The Planet, ki so zares neprekosljivi tako po svoji naravni sestavi kot po učinkovitosti. Brez težav jih lahko ponudite tudi svojim otrokom, ki se na pragu v najstništvo posebej izrazito potijo.

Avtorica prispevka: Sabina Topolovec