Vitaquell logo

Rastlinska prehrana za Vitquell ni zgolj nekaj trendovskega, temveč predstavlja temelj njihovega podjetja vse od ustanovitve leta 1922.

Strokovnjaki iz tradicije in strasti

Vitaquell je tradicionalno družinsko podjetje že šest generacij z zgodovino, ki sega v 18. stoletje, ko se je nakupovalni ogled izvajal s kolesom, dostava pa s tovornjakom. V tem času je družina Pfestorf vodila oljarno v Turinškem gozdu in oljarno Riesa na Saškem, ki sta znani še danes. Po uničenju v drugi svetovni vojni sta oče in sin Pfestorf zgradila novo oljarno v Deggendorfu na Bavarskem. 

Leta 1922 so odprli tovarno margarine v Hamburgu, kateri se je štiri leta kasneje kot partner pridružil Hermann Fauser in svojo pozornost usmeril v proizvodnjo inovativnih izdelkov. Že leta 1927 je bilo ime Vitaquell zaščiteno. Skozi leta so se gradila tako poslovna, kot tudi zasebna partnerstva znotraj podjetja, zato podjetje še vedno ostaja v družinskih rokah.

Vitaquell tradicija
Vitaquell lastnik podjetja

Mednarodna trgovinska partnerstva so najprej začeli z Norveško in Švedsko in se od tu naprej širili po celi Evropi.

Od leta 1995 to uspešno mednarodno podjetje vodi Hermann Pfestorf, ki pravi: “Cilj našega vsakodnevnega delovanja je, da ostajamo zvesti svojemu načelu: Zeleni po tradiciji, pošteni in odgovorni do sedanjosti in prihodnosti.”

Popoln užitek za ljubitelje ekološke pridelave, vegetarijance in vegane

Kljub temu, da so usmerjeni v pridelavo olj in margarine in so pionir popolnoma rastlinske margarine, ponujajo širok nabor izdelkov za sodobno, polno in visokokakovostno prehrano. Poleg vrhunske ponudbe izključno rastlinskih olj, maščob in margarin vključujejo tudi vegetarijanske in veganske dobrote iz soje ali tofuja ter druge gurmanske specialitete za vso družino.

Zaupanje je dobro – nadzor je še boljši

Vitaquel nadzor kakovosti

Ekipa za zagotavljanje kakovosti je v tesnem sodelovanju z dobavitelji. Preverjajo izbor surovin in izdelkov in zagotavljajo neprekinjeno sledljivost, okusnost, kakovost in senzorične značilnosti. Ohranjajo tradicionalne postopke pridelave in postopke izdelave prilagajajo tako, da se v živilih ohrani kar največ hranil. Uporabljajo izključno surovine, ki niso gensko spremenjene in živila proizvajajo brez vsakršnih umetnih barvil, ojačevalcev okusa ali konzervansov. Njihove proizvodne metode so sodobne in energetsko varčne.

Potrjeno ekološko

Tako pri podjetju Fauser Vitaquell kot pri prodajnih, proizvodnih in dostavnih partnerjih se na letni ravni izvaja strog nadzor delovanja v skladu z evropskimi predpisi na področju ekološkega kmetovanja. V okviru nadzora zunanji strokovnjaki preverjajo celotne proizvodne obrate glede prisotnosti težkih kovin, pesticidov in drugih škodljivih snovi. Poleg tega se izvaja tudi nadzor mikrobioloških obremenitev in prisotnosti genetskih sprememb.

Vitaquell – zeleno, okusno in zajamčeno prvovrstno

O kakovosti in okusu odločajo številni vidiki. Prepričani so, da skrbna izbira materialov in sestavin, skrben postopek pridelave, skupaj z ustvarjalnostjo in strokovnostjo živilskih tehnologov in ekotrofologov ter sodoben nadzor kakovosti v njihovem laboratoriju zagotavljajo živila vrhunske kvalitete. Izdelki Vitaquell so namenjeni izpolnjevanju potreb današnjega časa po celostni prehrani z neprocesiranimi živili, ki so okusna in hranljiva, raznolika in visokokakovostna ter pridelana v skladu z etičnimi načeli.

Družbena odgovornost

Pomemben del poslovne filozofije podjetja Vitaquell je družbena odgovornost. Pogosto se aktivirajo in kupcem predstavljajo, kako preprosto je lahko zdravo prehrano in zdrav način življenja vključiti v vsakdanjik. Podpirajo projekte, ki promovirajo temo zdrave prehrane ter spodbujajo razumevanje trajnostnega načina življenja in pravičnega sodelovanja.

Okoljska osveščenost in trajnost, poštenost in odgovornost do ljudi, živali in okolja

Poleg dejanske kakovosti živil, ki izhaja iz skrbne izbire najboljših sestavin, skrbnega postopka pridelave in sodobnega nadzora kakovosti, se Vitaquell posveča tudi vidikom, kot so prijaznost do okolja, varovanje habitatov in zagotavljanje socialnih struktur. Pravičnost in odgovornost do zaposlenih, kupcev in partnerjev sta med najpomembnejšimi načeli poslovanja podjetja, veljata pa tudi v odnosu do prihodnjih generacij. Za stalno skrb in delovanje, ki ga zaznamujejo etičnost, odgovornost, pravičnost in transparentnost so prejeli pečat odličnosti neodvisnega instituta New Ethics.

Kot proizvajalec vegetarijanskih in veganskih živil Vitaquell prevzema odgovornost ter zasleduje okolju prijazne in z vidika virov učinkovite notranje in proizvodne metode, ki so trajnostno usmerjene k izogibanju onesnaževanju okolja v vseh fazah in vejah proizvodnje. Za uspešno sodelovanje pri zmanjševanju emisij CO 2 je leta 2013 Fauser Vitaquell prejel klimatski certifikat “Der Grüne Punkt – Duales System Deutschland GmbH.”

Margarine – prva ljubezen

V skladu z načelom, da je dobro le najboljše, Vitaquell že 100 let prideluje visokokakovostna živila za ljudi, ki se zavedajo pomena prehrane in zdravja. S svojim strokovnim znanjem in kulturo proizvodnje, ki je dozorevala skozi desetletja, pripravljajo naravna živila za sodobni trg zdrave, naravne in ekološke prehrane. 

Leta 1951 so trgu predstavili Vitaquell kocko kot revolucionarno ponudbo v trgovinah z zdravo hrano. To je bila prva nestrjena rastlinska margarina iz hladno stiskanih olj, kot sta sončnično olje in olje pšeničnih kalčkov. Tako je Vitaquell postal pionir margarin za zdravo prehrano. 

Ves čas se posvečajo razvoju in se dokazujejo z različnimi inovativnimi izdelki. Med njimi je tudi prva nehidrogenirana in popolnoma rastlinska margarina brez palmovega olja, s katero se je Vitaquell uvrstil med podjetja, ki orjejo ledino na področju zdrave margarine in pri čemer je ključno, da jo pripravljajo brez škodljivih postopkov strjevanja maščob – hidrogenizacije ali esterifikacije.

Prva rastlinska margarina Vitaquell

Velik uspeh je doživelo tudi lansiranje margarine Omega 3, ki je leta 2021 prejela priznanje “Zdrava hrana leta.” Ni presenetljivo, da v Vitaquellu pravijo »Margarine was our first love. And it will be our last.«

Ovrgli so prepričanje, da se margarina nikoli ne bo mogla kosati z okusom masla. Za pripravo rastlinske margarine Vitaquell uporablja samo visokokakovostna hladno stiskana olja z naravno prisotnimi vitamini in drugimi bioaktivnimi snovmi in naravno trdne rastlinske maščobe. Ne dodajajo nikakršnih umetnih barvil ali konzervansov. Uporabljajo samo mehanski postopek mešanja. Margarine so mazljive pri nizki temperaturi, zato rastlinska margarina nudi popoln užitek kadarkoli. Primerna je tudi za praženje, pečenje ali kuhanje in jo lahko na zelo raznolike načine uporabimo za pripravo slastnih zdravih jedi.

Slani namazi in veganski burger

Začinjeni, slastni, izjemni – so značilnosti Vitaquellovih slanih namazov s katerimi širijo sortiman mesnih nadomestkov. Namazi so lahki, njihov okus je zaokrožen, primerni pa so tudi za izboljševanje omak. 

Veganske burgerji ne prepričajo le zaradi svojih ekoloških in izključno rastlinskih sestavin, temveč tudi zaradi sočne konsistence in harmonije začimb. Glavne sestavine so grahove beljakovine in oves.

Vitaquell – vizionarsko, vegetarijansko, vitalno

Vegetarijanska in veganska kuhinja že imata ogromno ljubiteljev, kar Vitaquell še dodatno motivira k stalnemu širjenju slastnega nabora okusnih izdelkov. Najboljše pri vsem tem pa je, da Vitaquell ne uporablja nikakršnih umetnih barvil, ojačevalcev okusa ali konzervansov. Namesto tega se raje osredotočajo na naravne okuse, odlične sestavine in začimbe z željo, da tudi uporabniki okusijo Vitaquell-ovo strast do odlične hrane. Spoštovanje ljudi, živali in sveta je tisto, kar jih žene.