The bridge organic

Družinsko podjetje, ki je leta 1994 lansiralo prvi italijanski ekološki rižev napitek.

Družinsko podjetje The Bridge

Zgodba družinskega podjetja, ki je zaradi zdravstvenih razlogov spremenilo dejavnost. Leta 1994 so lansirali prvi italijanski ekološki rižev napitek, danes pa rastlinske napitke izvažajo v 50 držav po celem svetu.

The Bridge sta ustanovila Margherita in Ernesto Negro Marcigaglia v majhni vasici v gorah Lessini, na severu Italije. Ernesto se je rodil v kmečki družini. Družina je bila v domači vasi San Pietro Mussolino severno od Verone že vrsto let zelo uspešna pri izdelavi usnjenih rokavic. 

Ernesto Negro Marcigaglia je hudo zbolel zaradi strupenih snovi pri strojenju usnja. V času svojega okrevanja je svojo prehrano zamenjal z vegansko. Poleg tega se je v tem obdobju tudi v širši družbi povečalo zanimanje za veganske, zlasti brezmlečne izdelke, kar je družino vodilo v novo smer. 

V 90. letih so zaprli tovarno usnja in se usmerili v proizvodnjo visokokakovostnih ekoloških mlečnih nadomestkov – v Italiji takrat nekaj popolnoma neznanega – in na istem mestu ustanovili THE BRIDGE.

Leta 1994 je Ernesto po dveh letih intenzivnih raziskav skupaj s sinom Paolom lansiral prvi italijanski ekološki rižev napitek.

Družinsko podjetje danes vodita sinova, Marco in Paolo Marcigaglia.

The Bridge solastnika podjetja

Most med konvencionalnim in ekološkim

Ime THE BRIDGE so izbrali zato, ker opisuje podjetje in njegove izdelke. Simbolizira prehod iz konvencionalnega v ekološki način življenja. Od lansiranja prvega ekološkega riževega napitka so vsi izdelki 100% ekološki in 100% veganski, testirani in zagotovljeni s strani ICEA (Italijanskega inštituta za ekološke certifikate), izdelki The Bridge so brez holesterola in laktoze, večina njih je tudi brez glutena.

The Bridge lastnik podjetja
The Bridge embalaža
Proizvodnja rastliskih napitkov The Bridge

Majhna vasica na severu Italije

Vsi izdelki The Bridge so narejeni z izvirsko vodo, ki prihaja neposredno iz gora Lessini v njihovo vasico San Pietro Mussolino in ima odlične kemične in mikrobiološke lastnosti. 

Ker so rastlinski napitki običajno pripravljeni z vsaj 80 % vode in približno 20 % surovine je voda najpomembnejša sestavina za pripravo rastlinskega napitka in zato ključnega pomena za odličen okus.

Izvirska voda

Domače surovine in enostavne recepture

Uporabljajo skrbno izbrane ekološke surovine, kot je riž, pridelan v Padski nižini v Italiji. Vse surovine, ki jih najdejo v Italiji, tudi kupujejo v Italiji, kot na primer mandlje iz Sicilije in sojo, ki je izključno italijanskega porekla. 90 % surovin je italijanskega porekla.

Sestavine so izbrane glede na njihovo visoko kakovost in sledljivost. Ključnega pomena, so dolgoročne pogodbe s pridelovalci, saj jim to omogoča, da se držijo svojih standardov. 

Izdelki so obogateni z oljem žafranike, ki je ena najstarejših poljščin in ima prav posebne lastnosti – bogato z nenasičenimi lipidi in vitaminom K.

Ena od ključnih točk filozofije podjetja je, da so recepti oz. seznami sestavin čim krajši in preprosti. Izvirska voda, riž, olje žafranike in sol. To je vse!

The Bridge ekološke sestavine

Okoljska ozaveščenost

V podjetju ne manjka pozornosti do okoljske trajnosti proizvodnega cikla. Vsa embalaža je bila zamenjana v novo okolju prijazno embalažo Tetra Pak na ekološki osnovi, ki ima manjši vpliv na okolje in manj emisij CO2. Nekaj električne energije za opravljanje dejavnosti proizvedejo sami, preostanek pa kupujejo iz obnovljivih virov.

Podjetje The Bridge

V majhnem proizvodnem obratu sredi slikovitega Monti Lessinija družina Marcigaglia zdaj zaposluje okoli 50 ljudi za proizvodnjo rastlinskih napitkov.

Rastlinski napitki vseh vrst v mladostnem in elegantnem dizajnu

Začelo se je z riževim napitkom, danes pa sortiman obsega vse od ovsenega, sojinega, pirinega, ajdovega, kvinojinega, seveda mandljevega, pa tudi kokosovega napitka. Z ali pa brez dodanih okusov. Ponudbo dopolnjujejo tudi kreme za kuhanje in deserti na osnovi soje, riža ali ovsa.

Embalaža izdelkov je mladostna in na policah zagotovo izstopa z zabavnim pripovedovanjem zgodb, ki pritegne ciljno skupino. 

The Bridge je družinsko podjetje v dobesednem pomenu. So družba mame, bratov, sinov in tet, tastov in nečakov, tako da v šali pravijo, da če kdo želi delati pri njih, je poroka najlažja pot. 😊