Mogli

Od leta 2012, kot edina blagovna znamka Demeter kakovosti za otroške prigrizke, Mogli ekipa razvija ekološke prigrizke najvišje kakovosti za vso družino.

Ekološki prigrizki za vso družino

Zgodba se začne s ustanoviteljem Emanuelom Schmockom, ki je odraščal na kmetiji, kjer so pridelovali skladno s smernicami Demeter, povezan z naravo, živalmi in dobro hrano. Že od samega začetka je Schmock, skupaj z zelo majhno ekipo dan in noč eksperimentiral z recepti, zbiral ideje in se pri tem posvetoval s prijatelji, ki so imeli otroke.
Danes je MOGLi ekipa pisana in raznolika. Prepričani so, da dosežejo največ, če vsakemu članu ekipe omogočijo popolno izražanje svojih individualnih prednosti. Od idealistov in ljubiteljev kakovostne hrane do zainteresiranih novincev na področju ekološke pridelave skupaj vsak dan delajo, da bi na trg dali najboljše okusne ekološke prigrizke za vso družino. S strastjo in predanostjo želijo prepričati o prigrizkih Demeter in ekološke kakovosti in s tem spodbuditi ozaveščen odnos do narave.

Emanuel Schmock ustanovitel Moglija

Radovedni Mavgli – otrok narave

Zaradi vzporednic s soimenjakom Mavgljivem, radovednim otrokom, ki odrašča v džungli, so podjetje poimenovati kar po njem. Mavgli je individualen, morda nekoliko svojevrsten, predvsem pa usmerjen k dobrim stvarem v življenju in zelo močno povezan z naravo – tako kot izdelki blagovne znamke MOGLi!

Najvišja kakovost prigrizkov

Kakovost izdelkov je pri MOGLi še posebej pomembna. S prepričanjem, da mora biti hrana hkrati zdrava in trajnostna, v izdelkih uporabljajo samo najboljše ekološke sestavine, pridobljene s trajnostnim in strogo kontroliranim kmetijstvom. Ker so izdelki razviti posebej za otroke in družine, pri kakovosti resnično ni kompromisov.

Prigrizki MOGLi so priljubljeni pri mladih družinah v več kot 35 državah. Podjetje ohranja svojo vizijo in tudi v prihodnje zagotavljajo slastne naravne prigrizke, ki so kakovostna in okusna alternativa klasičnim prigrizkom za otroke in starše.

Demeter kakovost

Že od samega začetka so ponosni partner združenja Demeter in se tako zavzemajo za boljšo dobrobit živali, biotsko raznovrstnost, rodovitnost tal in trajnost. V ospredju vsake kmetije Demeter je naravni cikel med naravo, ljudmi in živalmi. Vsaka kmetija ima le toliko živali, kot jih potrebuje za gnojenje rastlin na poljih, požete rastline pa hranijo živali in ljudi. Takšno kmetijstvo spodbuja in goji spoštljiv odnos tako do narave kot do živih bitjih. Pri MOGLi ekološki in Demeter certifikat nista le obljuba kakovosti, temveč odnos, ki ga jemljejo resno. Njihovi izdelki so podvrženi stalnim strogim kontrolam, saj so zahteve za certifikat Demeter višje od ekološkega.

Recepture

Pri kreiranju receptur je izhodišče: samo najboljše za naše otroke, kar pomeni otrokovemu razvoju in zdravju prijazne sestavine. Uporabljajo le toliko sestavin, kot je potrebno, brez nepotrebnih dodatkov. S tem zagotovijo, da imajo otroci pristno povezavo s hrano in svetom okoli sebe, da lahko začutijo naraven okus sadja, žitaric, zelenjave in zelišč. Vsi MOGLi prigrizki so naravni, brez dodanih arom, slajeni z naravnimi sladili, kot je agava ter le nežno začinjeni.

Trajnostna in odgovorna proizvodnja in embalaža

Pri proizvodnji izdelkov se osredotočajo na dolgotrajna partnerstva in poštena, prijateljska sodelovanja z izbranimi družinskimi predelovalnimi podjetji.
Ker pri živislkih izdelkih ni pomembna le kvaliteta samih sestavin in recepture, pri MOGLi niso pozabili na samo pakiranje, ki mora ustrezati strogim predpisom, še posebej, ko gre za izdelke za družine. Ves čas si prizadevajo za izboljšanje. Večina njihove embalaže je narejena iz monoplastike, ki se dobro reciklira. Velik korak v pravo smer trajnostne embalaže so tudi pakiranja sadnih kašic, sestavljene iz 85% bioplastike, ki temelji na obnovljivi surovini sladkornega trsa.

Le najboljše za našo družino

Pri MOGLi ustvarjajo slastne prigrizke najvišje kakovosti za vso družino, obenem pa skrbijo za spoštljiv in trajnosten odnos do narave in vseh živih bitjih.

Mogli za vse okuse.
Slani prigrizki otrokom najljubših okusov, piškoti slajeni z agavinim sirupom in sadne kašice brez dodanega sladkorja. Vse brez umetnih barvil, arom in konzervansov. Skrbno premišljene sestavine, certificirano ekološko in Demeter.