Ekološka kakovost, ki jo lahko okusite, povonjate, začutite na svojih brbončicah in v njej uživate – to so izdelki Byodo

Družinsko podjetje

Večinoma so osebni motivi tisti, ki vodijo poslovno pot ljudi. Tako je nastalo tudi podjetje Byodo Naturkost GmbH. Ustanovitelj Byoda Michael Moßbacher je, kot mnogi iz njegove generacije, iskal smiselno službo. Delo, pri katerem so v ospredju kooperativno sodelovanje, trajnostno delovanje in skupnost. Leta 1985 je z minimalnim začetnim kapitalom, a z veliko predanosti in truda nastalo podjetje Byodo, ki že od svoje ustanovitve nenehno utira pot v pridelavi ekoloških proizvodov v popolni harmoniji z naravo in v skladu z najstrožjimi zahtevami kakovosti in dodatnimi internimi standardi.
Leta 2020 je vodenje podjetja prevzela hči Stephanie. Že med študijem se je posvečala temam trajnosti, trženja in vodenja. Prihodnost družinskega podjetja je v dobrih rokah in sledi osnovni ideji ustanovitelja podjetja.

Držina Mossbacher, ustanovitelji Byoda : Stephanie , Michael in Andrea

Od začetkov do danes – 100%

Začetki podjetja so bili negotovi, a je bila ves čas prevladujoča ideja in želja, da z ekološko pridelanimi izdelki vsaj malo prispevajo k ohranjanju naše zemlje. Kot eni prvih v Evropi so prepričali ljubitelje ekološke pridelave svežega, ekološkega tofuja in tempeha. Med temi prvimi sojinimi izdelki in današnjo raznolikostjo izdelkov, ki jo ponujajo pod imenom Byodo, je veliko korakov. 100% strast, 100% prepričanje in 100% ekološke sestavine pa so ostali enaki.
In te trditve se ne končajo pri izdelku. Pozornost do detajlov, zanesljiva strokovnost in najboljša storitev, vse to v Byodu živijo s strastjo.

Ime Byodo, ki v ohlapnem prevodu iz japonščine pomeni » skupna pot«, je ključni koncept v partnerskih odnosih, ki jih gojijo z dobavitelji in kupci ter znotraj same ekipe.

Trajnostno varovanje okolja

Ekološki pionir Byodo je v celoti predan naravi, okolju in družbenim pobudam – zavezanost, ki se na primer odraža tudi v trajnostni gradnji poslovnega objekta v katerega so se vselili leta 2008. Omeniti velja, da so dosegli pomemben cilj – popolno odpoved fosilnim gorivom. Oskrbo in delovanje ogrevanja, prezračevanja in klimatizacije v obstoječih in novih stavbah zagotavljajo toplotne črpalke, za pogon katerih uporabljajo zeleno elektriko. Zimski vrt služi kot toplotni blažilnik za skladišče v obstoječi stavbi. Presežek pridobljene toplote se uporablja za ogrevanje skladišča pozimi in v prehodnem obdobju. Ozelenitev pisarniške strehe je dodaten ukrep, da se v poletnih mesecih pisarniški prostor ohladi. Poleg tega ta flora dragoceno prispeva k izboljšanju mikroklime. To je le nekaj prednosti novega objekta, ki je kot celovit energetski koncept prejel že več nagrad in velja za izložbeni projekt tudi zunaj meja Nemčije.

Samo najbolj okusno

Izdelki Byodo predstavljajo najboljšo ekološko pridelano hrano. Zato je že pri razvoju izdelka, poleg iskanja najvišje kakovosti, velika pozornost namenjena najboljšemu okusu. V ponudbo so vključeni samo najbolj okusni recepti – vedno 100 % narejeni iz najboljših ekoloških surovin, v kombinaciji z veliko strasti do uživanja!

Kakovost izdelka jim je simbol kakovosti življenja

Da bi zagotovili dosledno kakovost in ponudili vrhunec okusa z Byodo ekološkimi izdelki, potekajo v podjetju redni testi in degustacije izdelkov z lastnimi strokovnjaki, kot tudi s pomočjo potrošnikov.
Zelo kritični so tudi pri izbiri surovin. Dobavitelje in proizvajalce izbirajo zelo previdno že od samega začetka – in ne le iz strogega tehničnega vidika. Pomembna jim je osebna povezanost, ključno pa jim je, da skupaj delijo ljubezen in strast do ekoloških izdelkov z najvišjim standardom užitka.

Niso vsi ekološki izdelki enaki

Že od samega začetka je bil vedno ključni cilj združiti ekološko hrano in razvajanje v en sam koncept. Ne gre zanikati: ekološka hrana je preprosto boljšega okusa – in to je pogosto najboljši argument, ko gurmane prepričamo, da izberejo ekološke izdelke.

Odličnost Byodo izdelkov potrjujejo tudi priznanja

Vrhunsko kvaliteto izdelkov Byodo dokazujejo tudi številna priznanja, ki jih prejemajo

Gurmanski okus izdelkov za vsakogar

Podjetje že več kot 35 let ponuja ekološko pridelano hrano v 100 % ekološki kakovosti in izjemnega okusa. Od kisa in olja, majonez, gorčice, ketchupov, aromatičnih omak, hrustljavih prigrizkov in desertov do pristnih italijanskih testenin. Celotna ekipa Byodo in osebje, ki skrbi za kakovost okušajo, testirajo in izpopolnijo izdelke, dokler ne dosežejo točke, ko gurmansko srce zaigra.