Prema –  vaša izbira kakovostnih ekoloških in brezglutenskih izdelkov.
Vaš prostor koristnih informacij, navdihujočih zgodb in okusnih receptov. 

Vizionar, pionir, entuziast

Kljub temu, da je Marko Prezelj po profesiji iz strogo tehnične stroke, ga je pot zapeljala v svet ekoloških izdelkov, kjer se je odlično znašel. Prvi koraki v svet ekoloških izdelkov so se začeli z nakupom tahebo čaja ter mascavo in demerara sladkorja v Braziliji.

Z odločnostjo in optimizmom je leta 1992 registriral podjetje Prema, takoj ko je po osamosvojitvi Slovenije zakonodaja omogočala ustanovitev samostojnih podjetij.

Marko Prezelj
Marko Prezelj, vizionar

Slovenskemu trgu je v devetdesetih letih približal razcvet svetovnega ekološkega trga. Izdelki, ki so bili v tujini nekaj povsem običajnega, so bili v tistem času za Slovence nedosegljivi. Njegova visoka etična in moralna načela so se odražala tudi na izdelkih, za katere se je odločil.

Po 25 letih uspešnega poslovanja se je leta 2017 upokojil in podjetje predal ekipi, ki z optimizmom, navdihom in novimi idejami nadaljuje zarisano pot.

Ponudba se je gradila postopoma

Začelo se je z uvozom polnovrednih živil, najprej nerafiniranege trsnega sladkorja Mascavo iz Brazilije in sojinih izdelkov, prav hitro pa smo program širili in ga dopolnjevali z ekološkimi izdelki. Že leta 1992 smo slovenskemu trgu ponudili okusne in visoko kvalitetne vegetarijanske krušne namaze blagovne znamke Tartex. Za poznavalce zdrave hrane in vegetarijance so bili takrat zelo prijetna popestritev. S sadnimi ploščicami in dodatki k prehrani so se priključili tudi izdelki Dr. Ritter.

V zelo kratkem času smo razširili ponudbo nemških proizvajalcev zdrave hrane z blagovnimi znamkami Vitaquell (rastlinske margarine), Vitam (vegetarijanski izdelki in dodatki k prehrani), Byodo (riževi in koruzni vaflji), Granovita (hlajene že pripravljene vegi jedi, namazi, musliji). Naravnani na ekološke izdelke za vegetarijance smo v ponudbo vključili rastlinske napitke, pripravljene iz izvirske vode The Bridge. Dodali smo čokolade Plamil brez alergenov, kjer v tovarni ne uporabljajo oreščkov, makrobiotične izdelke blagovne znamke Rushin ter izdelke Sunita, ki so pripravljeni na osnovi sezama. Ponudbo smo ves čas kvalitetno dopolnjevali.

S svojim profesionalnim, odgovornim pristopom in izbranim sortimanom smo tudi med proizvajalci postali iskan distributer. Tako smo leta 2000 začeli sodelovanje s podjetjem Dr. Schär in slovenskim bolnikom s celiakijo in drugimi presnovnimi boleznimi omogočili najkvalitetnejše izdelke brez glutena tudi v Sloveniji.

Odprti za izdelke, ki podpirajo naše dobro počutje smo potrošnikom ponudili naravni izotonik – kokosovo vodo Dr. Martins in izjemno uspešno zgodbo sončnih začimb in čajev Sonnentor, ki ni samo zgodba o izdelkih, temveč tudi o ljudeh in za ljudi.

Izbor nadomestkov mesnih izdelkov Viana, krem za stepanje Soyatoo, matičnih sokov Eden, božanskega kakava Criollo, jušnih dodatkov in juh vseh vrst Natur Compagnie, pa tudi takih brez glutena Cenovis potrjuje, da smo še naprej osredotočeni na podporo kvalitetnemu in zdravemu načinu življenja.

Spremljamo tudi razvoj novih in inovativnih izdelkov, kot so tudi kokosovi jogurti Harvest Moon. Zelo hitro smo ugotovili, da niso vsi ekološki izdelki enaki. Veliko izdelkov že prej omenjenih blagovnih znamk je prejelo raznovrstne nagrade za kakovost in okus.

Biosolis, zaščita pred soncem

Preverjeno poreklo surovin, izbrane sestavine in prefinjene kombinacije okusov so razlog za številne nagrade tudi čokolad Chocolate and Love.

Čeprav smo v prvih korakih pozornost namenili prehrani, pa smo slovenskemu potrošniku zelo hitro zatem ponudili tudi vrhunsko ekološko kozmetiko Odylique in izdelke za zaščito pred soncem z naravnimi filtri Biosolis

Večina izdelkov našega prodajnega programa je iz uvoza. Z razvojem prodaje ekološko pridelanih živil smo ozaveščali potrošnike, potencialnim slovenskim proizvajalcem pa vsa ta leta sporočali, da je mogoče uspeti tudi kot slovenski proizvajalec ekoloških živil. Da v Sloveniji imamo potrošnike, ki posegajo po ekoloških izdelkih. In ne samo živilskih. Z zavedanjem pomembnosti odgovornega odnosa do okolja, ne glede na to v kako lepem okolju živimo, želimo prispevati k ohranitvi čistega okolja in svelte prihodnosti za nove generacije. Zato smo potrošnikom ponudili učinkovite ekološke izdelke za nego doma in perila Nana.

V Premi z velikim veseljem podpiramo slovenske ekološke zgodbe, kot so sveže mleta zelenjava BiogettaBrezov sok Roberta Bartola, testenine iz žit in stročnic Gabaroni.

Prema skladišče
Izdelke skrbno hranimo in jih dnevno dostavljamo na prodajna mesta in pošiljamo na vaše naslove.

Ozaveščanje in izobraževanje potrošnikov in prodajnega osebja

S poznavanjem izdelkov in z znanji iz različnih področij smo v Premi že od prvih izdelkov naprej v podporo prodajnemu osebju s svetovanjem in z izobraževanji. Degustacije izdelkov na prodajnih mestih, na sejmih in izbranih dogodkih so nepogrešljive. Predstavljamo novosti in širimo zavedanje o koristih novih izdelkov in vplivu le-teh na počutje in okolje.

V veliko pomoč pri tem nam je že petnajst let sodelovanje s Sanjo Lončar, ki že od leta 2005 vodi največje slovensko nevladno gibanje – projekt Skupaj za zdravje človeka in narave, ki raziskuje številne naravne rešitve za težave, s katerimi se človek danes srečuje.

Ponujamo ravnovesje

V tridesetih letih delovanja smo na slovenskem trgu odigrali pomembno vlogo ozaveščanja o zdravem načinu življenja in slovenskemu potrošniku ponudili izdelke za alternativne načine prehranjevanja.

Smo vodilni distributer v kategoriji ekoloških in brezglutenskih izdelkov. Spremljamo trende, smo odprti za novosti obstoječih dobaviteljev in za vas izbiramo ter skupaj s proizvajalci razvijamo nove izdelke.

Vsak kupec, vsak uporabnik nam je pomemben. Tukaj smo, da zadovoljimo vašo potrebo po kvalitetnih izdelkih. Na enem mestu ponujamo širok nabor le-teh, koristnih informacij o izdelkih in uporabnih nasvetov za kvalitetnejše življenje.

Do sedaj smo uspešno prehodili to pot z vami in za vas. Vaše zanimanje za kvalitetne ekološke in brezglutenske izdelke je za nas inspiracija, da smo še boljši in da vam ponudimo še več. Da vam ponudimo pot do ravnovesja v življenju.

To smo mi