Omega-3 maščobne kisline so tako za otroke, kot za odrasle esencialne maščobne kisline. Telo jih ne proizvede samo, zato jih moramo v telo vnašati s hrano ali v obliki prehranskih dodatkov. Omega-3 maščobne kisline pripomorejo k normalnem delovanju srca in možganov ter k ohranjanju normalnega vida.

Ponudba podobnih izdelkov je zelo široka, zato je pomembno vedeti, kaj izbiramo.

Izdelki, visoko bogati z omega-3 maščobnimi kislinami blagovne znamke Norsan se ponašajo s 30 letno tradicijo. Narejeni so na Norveškem z vso skrbnostjo in visoko tehnologijo. Ključne prednosti posameznih izdelkov so:

✔ Naravno olje divje ulovljenih rib iz trajnostnega ribolova.
✔ Veganska različica - olje iz gojenih morskih mikroalg.
✔ Samo nekaj ur od ulova do iztisnjenega olja zagotavlja izjemno svežino izdelka - indeks TOTOX je med 3 in 5.
✔ Med pridobivanjem in čiščenjem ribjega olja se ohrani naravna struktura maščobnih kislin, zaradi česar je uživanje Norsan olja enakovredno uživanju rib.
✔ Brez uporabe kakršnikoli koncentratov.
✔ Olje je prečiščeno in ne vsebuje težkih kovin.
✔ Olju je dodano olje limone, ki zagotavlja prijeten okus.
Brez neprijetnega spahovanja.
✔ Olje je pripravljeno z dodatkom ekološkega olivnega olja, kot antioksidanta
Brez glutena in laktoze.
✔ Na voljo v obliki olja, kapsul ali gumijevih želejev za otroke.

Izbirate lahko med štirimi vrstami različnih izdelkov:

OMEGA-3 TOTAL - naravno olje divje ulovljenih rib iz trajnostnega ribolova

Naravno bogato olje z omega-3 maščobnimi kislinami je v izdelku Omega-3 Total pridobljeno iz celih, v divjini ulovljenih rib iz trajnostnega ribolova. Pridobljeno je neposredno iz celotne ribe in ne kot stranski proizvod. Majhne ribe, kot so sardele, skuše in inčuni, so ulovljene v naravi, ribolov pa se izvaja v skladu s strogimi smernicami za trajnostni ribolov in je certificiran z znano oznako “Friends of the Sea”.

Izdelek je na voljo v obliki olja in kapsul. Ribjemu olju je dodano še oljčno kot antioksidant in olje limone za prijeten okus in je brez neprijetnega spahovanja. Izdelku v kapsulah, ki je zelo priročen za vse, ki so pogosto na poti, pa je kot antioksidant dodan izvleček rožmarina.

OMEGA-3 ARKTIS – olje norveške polenovke iz severnega Atlantika

S hranili bogat hladni Arktični ocean, kjer živijo in rastejo polenovke, zagotavlja edinstveno in visoko kakovost olja Omega-3. Polenovke so iz divjega trajnostnega ulova. Območje ulova se nahaja neposredno ob norveški obali. Ulovljene ribe se predelajo v nekaj urah, kar zagotavlja visoko kvaliteto in svežino olja.

Izdelek je na voljo v obliki olja in kapsul. Naravno olje iz jeter polenovke ima le dodatek olja limone, ki popolnoma prekrije neprijeten okus, ki ga imajo pogosto izdelki z omega-3. Kapsule pa so obogatene z izvlečkom rožmarina in zelo priročne za uživanje.

OMEGA-3 KIDS - Olje in okusni Omega-3 želeji za otroke

Mešanica ribjega olja, olja polenovke, oljčnega olja in olja pomaranče.

Omega-3 KIDS je izdelek, posebej pripravljen za otroke, brez neprijetnega okusa, brez umetnih dodatkov in sladkorja. Izdelek je edinstvena kombinacija naravnega ribjega olja, olja iz jeter polenovke in ekološkega ekstra deviškega oljčnega olja. Dodano je še olje pomaranče, ki zagotavlja svež, saden okus.

Za vse tiste otroke, ki jih ne moremo vedno prepričati, da bi jedli ribe ali ribje olje pa so na voljo enostavni za uživanje in okusni sadni žvečljivi želeji z okusom jagode in limone.

Omega-3 Kids je na voljo kot olje ali v priročnih želejih. Izberite najbolj primerno obliko, da bo vaš otrok brez težav zaužil esencialne maščobne kisline, ki služijo kot podpora dobremu telesnemu in duševnemu razvoju otroka.

OMEGA-3 VEGAN - Rastlinsko Omega-3 olje – 100 % vegansko

Vegansko olje iz alg je edinstvena kombinacija visoko koncentriranega rastlinskega olja iz morskih mikroalg in ekološkega ekstra deviškega oljčnega olja. Dodatek limoninega olja zagotavlja prijeten okus in ne povzroča neprijetnega spahovanja.

Vegansko olje je na voljo tudi v obliki kapsul, ki so narejene iz škroba tapioke. Olju je dodan še izvleček rožmarina.

Norsan zagotavlja visoko kvaliteto izdelkov, vi pa izberite vrsto olja in način uživanja, ki vam najbolj ustreza. Kapsule in želeji so priročni za na pot, olje pa lahko uživate samostojno, ali pa kot dodatek, tako da ga zmešate s sokom, smutijem ali pa ga dodate v muslije ali na solato.