Ekološki, naravni
in izdelki brez glutena.
 
Z vami že
30 let
 
Gratis dostava
nad 30 €
Moja košarica

Košarica

SPLETNA DELAVNICA KALČKI IN KALJENJE
29.9

SPLETNA DELAVNICA KALČKI IN KALJENJE

Hitro in enostavno do svežih vitaminov.
Kalčki, poganjki, mlade rastline in vršički skrivajo v sebi ogromne moči: že ena žlica kalčkov telesu zagotovi več rudnin in vitaminov od sklede zelenjave. Zato so kalčki najboljša oblika "hitre hrane", ki si jo lahko privoščite! Kalčki telo razkisajo, obnovijo zaloge dragocenih hranil, so lahko prebavljivi in kar je najbolje: sploh jih ni težavno pridelati!

Pomemben steber samooskrbe
Svežo zelenjavo je težko skladiščiti, semena pa lahko shranjujemo zelo preprosto in jih oživimo, ko jih potrebujemo. Kalčki so zato eden najbolj pomembnih stebrov prehranske samooskrbe – posebej če nimate dovolj obdelovalne površine ali niste izkušen vrtnar.

Kako, se boste naučili pod vodstvom Mateje Reš, ki je prava strokovnjakinja za vzgojo kalčkov in pravi: "Za vas sem pripravila vsebinsko bogato delavnico, v kateri vas čakajo natančne razlage, prikazi, recepti in veliko malih skrivnosti, ki jih je dobro poznati, če želite, da bo vaše vrtnarjenje na kuhinjskem pultu uspešno, pridelek pa užiten."

ZAGOTOVITE SI DELAVNICO BREZPLAČNO

Spletno delavnico Kalčki in kaljenje v vrednosti 29,90 eur podarimo vsem nakupom nad 78,70 eur.

Za brezplačno delavnico in dostavo:
1. košarico napolni z izdelki v vrednosti 78,70 eur ali več (brez delavnice),
2. v košarico na koncu obvezno dodaj še spletno delavnico Kalčki in kaljenje.
3. uporabi kodo DELAVNICA in vrednost le-te se bo odštela.

Za udeležbo na spletni delavnici vas bomo posebej kontaktirali preko email naslova, ki ga boste navedli ob naročilu. Prejeli boste trimesečni dostop do delavnice in vseh gradiv.

29,90 €
- +
Izdelek je na voljo v hladilnih vitrinah pri vašem trgovcu.
Razpoložljivost:Na zalogi
Ident: SL0001
O izdelku

Kaj boste izvedeli na delavnici?


I. Vzgoja in uporaba kalčkov

Kaj vse lahko kalimo?
Kako se lahko lotimo kaljenja le s pomočjo kozarcev za vlaganje in posod, ki jih že imamo?
Kakšni kalilniki obstajajo, v čem se razlikujejo in za kakšna semena jih potrebujemo?
Kako izbrati semena za kaljenje?
Katerim semenom se moramo izogibati?
S katerimi semeni začeti, da nam zagotovo uspe?
Koliko časa potrebujemo, da iz semen vzgojimo užitne kalčke?
Katere kalčke smemo uživati surove, kateri pa zahtevajo termično obdelavo?
ABC nakaljevanja – natančni postopki iz dneva v dan
Kaj gre lahko narobe?
Za koliko časa lahko shranimo kalčke?
Kako uporabiti kalčke?


II. Posebnosti določenih semen

Posebnosti pri kaljenju drobnih semen
Posebnosti pri kaljenju stročnic (leča, čičerka, soja, fižol, grah ...)
Posebnosti pri kaljenju žitnih semen
Posebnosti pri kaljenju oreščkov


III. Hitri in okusni recepti za uporabo kalčkov


Mateja Reš, predavateljica

Mateja Reš je kmetica, kuharica, zeliščarica, avtorica knjig Letni časi v kuhinji, Bučna kuhinja za vsak okus in Kuhajmo z Matejo Reš ter soavtorica knjige Čarobni svet buč. Zadnji dve leti razvija ekološko naravnano kmetijo Vrt okusov v Zgornjih Gorjah pri Bledu ter izvaja kulinarične delavnice na temo »od vil do vilic« na kmetiji in na povabilo tudi drugje.