ZELENJAVNI CURRY S KOKOSOVIM MLEKOM
Temu okusnemu zelenjavnemu curryju so dodani ingver, kurkuma in čili, ki delujejo protivnetno, krepijo imunski sistem in spodbujajo prebavo. Kokosovo mleko ga naredi neverjetno kremastega.
Vegansko | Brez laktoze
4
00h 30min
Avtor: Dr. MARTINS
Uporabimo:
- 1 manjša čebula
- 1 čajna žlička kokosovega olja VITAQUELL
- 1 kos ingverja
- 1 strok česna
- 500 ml kokosovega mleka za kuhanje DR. MARTINS
- 100 ml vode
- 2 čajni žlički rumene curry paste
- ½ čajne žličke kurkume SONNENTOR
- ½ čajne žličke čilijevih kosmičev SONNENTOR
- 1 sladki krompir
- 2 korenja
- 1 bučka
- ½ rdeče paprike
- ½ rumene paprike
- 80 g graha
- 2 pesti špinače
- sol + poper SONNENTOR
- 1 limeta (sok)
- svež koriander
Pripravimo:
- 1. Čebulo olupimo in prepolovimo ter narežemo na tanke rezine. V globoki ponvi jo na kokosovem olju prepražimo da postekleni, dodamo sesekljan ingver in česen ter pražimo še 2 minuti.
- 2. V ponev dodamo kokosovo mleko, vodo, curry pasto, kurkumo in čilijeve kosmiče. Mešamo, da je zmes brez grudic. Dodamo sladek krompir in korenje ter dušimo 10 minut.
- 3. Bučke in papriko narežemo na rezine, dodamo v ponev in kuhamo še 5 minut.
- 4. Na koncu dodamo grah in špinačo ter še enkrat zavremo. Po okusu začinimo s soljo, poprom in limetinim sokom.
- 5. Curry postrežemo s koriandrom in rižem basmati.
Naši izdelki iz recepta