Ekološki, naravni
in izdelki brez glutena.
 
Z vami že
30 let
 
Gratis dostava
nad 40 €
Moja košarica

Košarica

VEGANSKA TORTA S ČOKOLADO IN OREŠČKI

Čokoladno razvajanje za vse, ki se izgoibate živalskim sestavinam!

Vegansko | Vegeterijansko

6 - 8
01h 10min
Avtor: BYODO

Uporabimo:

  • ZA BISKVIT:
  • 250 g moke
  • 50 g kakava v prahu CRIOLLO
  • 75 g mletih lešnikov
  • 150 g trsnega sladkorja MASCAVO
  • 3 zvrhane čajne žličke vinskega kamna
  • 1 ščep soli
  • 8 g vaniljevega sladkorja SONNENTOR
  • 120 ml olja za peko peciva BYODO
  • 350 ml ovsenega mleka z vaniljo THE BRIDGE
  • 75g veganskih čokoladnih kapljic PLAMIL
  • olje za peko v spreju BYODO
  • 75 g grobo sesekljanih lešnikov
  • ZA DEKORACIJO:
  • 150 g veganske temne čokolade Rich Dark CHOCOLATE AND LOVE
  • pest grobo sesekljanih lešnikov
  • veganski čokoladni bombončki ali mrvice za posip

Pripravimo:

  1. 1. V veliki posodi zmešamo vse suhe sestavine (od moke do vanilijevega sladkorja). Odmerimo olje za peko in mleko, premešamo in prelijemo po suhih sestavinah. Vse zmešamo v gladko testo in na koncu primešamo čokoladne kapljice in po želji sesekljane lešnike.
  2. 2. Pekač namastimo z oljem v spreju in vanj vlijemo testo. Pečemo na 180°C (zgoraj/spodaj) v prej ogreti pečici 45-50 minut. Z zobotrebcem preverimo, če je testo pečeno. Le-ta mora biti suh, ko ga izvlečemo iz testa. Pred okrasitvijo biskvit dobro ohladimo.
  3. 3. Nad vodno kopeljo stopimo čokolado in jo obilno prelijemo po čokoladni torti. Okrasimo s pestjo sesekljanih lešnikov in posipom.
Naši izdelki iz recepta
Priporočamo tudi