VEGANSKA TORTA S ČOKOLADO IN OREŠČKI
Čokoladno razvajanje za vse, ki se izgoibate živalskim sestavinam!
Vegansko | Vegeterijansko
6 - 8
01h 10min
Avtor: BYODO
Uporabimo:
- ZA BISKVIT:
- 250 g moke
- 50 g kakava v prahu CRIOLLO
- 75 g mletih lešnikov
- 150 g trsnega sladkorja MASCAVO
- 3 zvrhane čajne žličke vinskega kamna
- 1 ščep soli
- 8 g vaniljevega sladkorja SONNENTOR
- 120 ml olja za peko peciva BYODO
- 350 ml ovsenega mleka z vaniljo THE BRIDGE
- 75g veganskih čokoladnih kapljic PLAMIL
- olje za peko v spreju BYODO
- 75 g grobo sesekljanih lešnikov
- ZA DEKORACIJO:
- 150 g veganske temne čokolade Rich Dark CHOCOLATE AND LOVE
- pest grobo sesekljanih lešnikov
- veganski čokoladni bombončki ali mrvice za posip
Pripravimo:
- 1. V veliki posodi zmešamo vse suhe sestavine (od moke do vanilijevega sladkorja). Odmerimo olje za peko in mleko, premešamo in prelijemo po suhih sestavinah. Vse zmešamo v gladko testo in na koncu primešamo čokoladne kapljice in po želji sesekljane lešnike.
- 2. Pekač namastimo z oljem v spreju in vanj vlijemo testo. Pečemo na 180°C (zgoraj/spodaj) v prej ogreti pečici 45-50 minut. Z zobotrebcem preverimo, če je testo pečeno. Le-ta mora biti suh, ko ga izvlečemo iz testa. Pred okrasitvijo biskvit dobro ohladimo.
- 3. Nad vodno kopeljo stopimo čokolado in jo obilno prelijemo po čokoladni torti. Okrasimo s pestjo sesekljanih lešnikov in posipom.
Naši izdelki iz recepta