TORTICA V KOZARCU
Prva pomoč za sladkosnede kjerkoli in kadarkoli. Ob pravilni pripravi lahko tortice hranimo kar nekaj mesecev. Poleg marmelad bodo zdaj v naši shrambi tudi tortice.
Vegetarijansko | Brez laktoze
4
01h 00min
Avtor: SONNENTOR
Uporabimo:
- 4 jajca
- 150 g olja za peko peciva BYODO
- 100 g naravnega sladkorja MASCAVO
- 75 g mletih lešnikov
- 75 g moke
- 2 žlici kakava z začimbami SONNENTOR
- 1 čajna žlička mletega cimeta SONNENTOR
- 2 žlici suhih borovnic SONNENTOR
- olje za peko v spreju BYODO
- nekaj mletih mandljev
- pol čajne žličke vinskega kamna
Pripravimo:
- 1. Jajca stepemo s sladkorjem, da postanejo penasta. Suhe sestavine temeljito premešamo. V puhasto jajčno zmes počasi vlivamo olje in z metlico narahlo vmešamo mešanico moke z vinskim kamnom in mletimi lešniki. Na koncu vmešamo še borovnice.
- 2. Kozarce poškropimo z oljem in potresemo z mletimi mandlji. Testo razdelimo v kozarce. Le-ti ne smejo biti napolnjeni več kot 2/3.
- 3. Pečemo pri 175 °C približno 25 minut. Kozarce položimo na kuhinjsko krpo in jih takoj zapremo (uporabimo kozarce z gumijastim tesnilom). Ko se kozarci ohladijo, nastane vakuum in tortice lahko hranimo približno 6 mesecev.
Naši izdelki iz recepta