TESTENINE V KREMNI OMAKI S ŠPARGLJI
Ekspresno narejeno kosilo za 4 osebe, ki nastane v enem loncu.
Okusne testenine iz rdeče leče obdane s kremno omako, obogateno z žlahtnim kvasom.
Vegetarijansko | Vegansko | Brez glutena | Brez laktoze
4
00h 15min

Avtor: KATJA ZUPANC
Uporabimo:
- 300 g testenin volanti iz rdeče leče BYODO
- 200 g svežih zelenih špargljev
- Kalčke iz semen lucerne SONNENTOR
- Svežo rukolo
- Redkvice
- KREMNA OMAKA:
- 350 ml kokosovega mleka za kuho Dr. Martins kokosovega mleka za kuho Dr. MARTINS
- 5 žlic žlahtnega kvasa Dr. RITTER
- himalajska sol SONNENTOR po okusu
- 1 žlička začimbne mešanice za peko rib SONNENTOR
Pripravimo:
- 1. V osoljen krop zakuhamo testenine, zadnje 3 minute pred koncem kuhanja, dodamo nerezane šparglje. Odcedimo.
- 2. V isto posodo vlijemo kokosovo mleko in primešamo žlahtni kvas, sol, mešanico začimb.
- 3. Na hitro pokuhamo (2 min), dodamo odcejene testenine s šparglji in dobro premešamo.
- 4. Serviramo na posteljici iz rukole, okrasimo s kalčki lucerne in narezano redkvico.
- PRIPRAVA KALČKOV IZ SEMEN LUCERNE: Lucerno speremo pod tekočo vodo. Nato namočimo v vodo za 6 ur. Odlijemo vodo in jih kalimo na cedilu ali v večjem steklenem kozarcu na kuhinjskem pultu. Vsakodnevno jih 2-krat speremo s svežo vodo. Kalčki so nared po 5-ih dneh. Potem jih hranimo v hladilniku.
Naši izdelki iz recepta