Ekološki, naravni
in izdelki brez glutena.
 
Z vami že
30 let
 
Gratis dostava
nad 40 €
Moja košarica

Košarica

TESTENINE V KREMNI OMAKI S ŠPARGLJI

Ekspresno narejeno kosilo za 4 osebe, ki nastane v enem loncu.
Okusne testenine iz rdeče leče obdane s kremno omako, obogateno z žlahtnim kvasom.

Vegetarijansko | Vegansko | Brez glutena | Brez laktoze

4
00h 15min
Avtor: KATJA ZUPANC

Uporabimo:

  • 300 g testenin volanti iz rdeče leče BYODO
  • 200 g svežih zelenih špargljev
  • Kalčke iz semen lucerne SONNENTOR
  • Svežo rukolo
  • Redkvice
  • KREMNA OMAKA:
  • 350 ml kokosovega mleka za kuho Dr. Martins kokosovega mleka za kuho Dr. MARTINS
  • 5 žlic žlahtnega kvasa Dr. RITTER
  • himalajska sol SONNENTOR po okusu
  • 1 žlička začimbne mešanice za peko rib SONNENTOR

Pripravimo:

  1. 1. V osoljen krop zakuhamo testenine, zadnje 3 minute pred koncem kuhanja, dodamo nerezane šparglje. Odcedimo.
  2. 2. V isto posodo vlijemo kokosovo mleko in primešamo žlahtni kvas, sol, mešanico začimb.
  3. 3. Na hitro pokuhamo (2 min), dodamo odcejene testenine s šparglji in dobro premešamo.
  4. 4. Serviramo na posteljici iz rukole, okrasimo s kalčki lucerne in narezano redkvico.
  5. PRIPRAVA KALČKOV IZ SEMEN LUCERNE: Lucerno speremo pod tekočo vodo. Nato namočimo v vodo za 6 ur. Odlijemo vodo in jih kalimo na cedilu ali v večjem steklenem kozarcu na kuhinjskem pultu. Vsakodnevno jih 2-krat speremo s svežo vodo. Kalčki so nared po 5-ih dneh. Potem jih hranimo v hladilniku.
Naši izdelki iz recepta
Priporočamo tudi