Ekološki, naravni
in izdelki brez glutena.
 
Z vami že
30 let
 
Gratis dostava
nad 40 €
Moja košarica

Košarica

PRAZNIČNI VENČEK Z ZELENJAVO

Osnova našega venca je fino kvašeno testo. Obogaten je z zdravimi rastlinskim namazi, dušeno in svežo zelenjavo. Praznična predjed je hitro sestavljena, lahko jo pripravimo tudi dan prej in nas bo počakala v hladilniku. Le pogumnno k ustvarjanju.

Vegansko | Vegetarijansko | Brez laktoze

8
00h 40min
Avtor: KATJA ZUPANC

Uporabimo:

  • OSNOVA:
  • 500 g pirine moke BIOTOP
  • 350 ml riževega napitka THE BRIDGE
  • 2 jž sončničnega olja BYODO
  • 11 g himalajske soli SONNENTOR
  • PRILOGA:
  • 200 g brokolija
  • 150 g veganske paštete VEGAN DELI
  • 1 rdeča paprika
  • 1 zelena paprika
  • pest rumenih paradižnikov
  • 2 rdeča čilija
  • 5 čž pesta arrabbiata BYODO
  • 5 čž veganskega namaza mango-curry TARTEX
  • kalčki lucerne (o pripravi kalčkov preberi ob koncu razdelka priprava)

Pripravimo:

  1. 1. Rižev napitek pogrejemo (na približno 40 °C) in vanj vmešamo kvas. V večjo skledo prenesemo moko in sol ter prilijemo rižev napitek s kvasom. Sestavine zgnetemo v gladko in mehko, a kompaktno testo, ki ga pustimo na toplem mestu pokrito toliko časa, da vzhaja na dvojno količino.
  2. 2. Vzhajano testo prelijemo z oljem in ga na hitro pognetemo. Z rokami ga oblikujemo v debel svaljek, ki ga sklenemo v krog. Na namaščenem pekaču naj vzhaja še 20 minut.
  3. 3. Medtem razrežemo brokoli na manjše kose, posolimo in ga dušimo do mehkega. Papriki narežemo na manjše kose.
  4. 4. Vzahajano testo za osnovo pečemo 25 minut na 180 °C.
  5. 5. Pečen kruh (osnovo) ohladimo. Ohlajenega vodoravno razrežemo na polovico. Količina pripravljenega kruha zadošča za pripravo tudi dveh venčkov.
  6. 6. Spodnjo polovico bogato premažemo s pašteto, obložimo z zelenjavo (iz rdeče paprike in čilijev naredimo pentljo, kot na sliki), pestom in namazom, ter kalčki lucerne*.
  7. *Priprava kalčkov iz semen lucerne: semena lucerne speremo pod tekočo vodo, nato namočimo v vodo za 6 ur. Po preteklem času odlijemo vodo in jih kalimo na cedilu ali v večjem steklenem kozarcu na kuhinjskem pultu. Vsakodnevno jih 2-krat speremo s svežo vodo. Kalčki so nared po 5-ih dneh. Pripravljene hranimo v hladilniku.
Naši izdelki iz recepta
Priporočamo tudi