Ekološki, naravni
in izdelki brez glutena.
 
Z vami že
30 let
 
Gratis dostava
nad 40 €
Moja košarica

Košarica

PIRINE KROGLICE

Hranljiva, nadvse nasitna in okusna pira se lahko pripravi na več načinov. Popečene, začinjene pirine kroglice navdušujejo s svojo čvrsto teksturo in hrustljavo skorjico. Postrežene na posteljici iz sezonsko sveže spomladanske zelenjave, ustvarijo popolno harmonijo okusov in tekstur.

Vegansko | Vegetarijansko | Brez laktoze

6
00h 40min
Avtor: KATJA ZUPANC

Uporabimo:

  • KROGLICE:
  • 300 g pire BIOTOP
  • 2 žlici zeliščno začimbne mešanice BIOTOP
  • 2 žlici mletih lanenih semen BIOTOP
  • 2 žlici paradižnikovega koncentrata BYODO
  • 1 - 2 žlici krušnih drobtin
  • sveži drobnjak
  • Sol in poper SONNENTOR po okusu
  • kokosovo olje za pečenje VITAQUELL
  • POSTELJICA:
  • špinača, rukola, redkvice, jedilno cvetje (marjetice, mačehe, spominčice)

Pripravimo:

  1. 1. Piro speremo pod tekočo vodo.
  2. 2. Oprano piro kuhamo v osoljenem kropu do mehkega. Kuhano odcedimo in ohladimo.
  3. 3. Kuhani piri dodamo začimbe, sesekljan drobnjak, paradižnikovo mezgo, zmleto laneno seme, sol in poper.
  4. 4. S paličnim mešalnikom sestavine spasiramo do te mere, da še vedno pustimo tudi nekaj celih zrn. Tako dobimo lepo mazljivo, čvrsto zmes, ki ji lahko po potrebi dodamo še malo krušnih drobtin.
  5. 5. Z rokami oblikujemo kroglice, ki jih v ponvi hrustljavo popečemo na kokosovem olju.
  6. 6. Popečene kroglice postrežemo na posteljici iz sezonske solate.
Naši izdelki iz recepta
Priporočamo tudi