Ekološki, naravni
in izdelki brez glutena.
 
Z vami že
30 let
 
Gratis dostava
nad 40 €
Moja košarica

Košarica

PERESNIKI Z MASLENO BUČO

Testenine z bučo in gobami niso samo jesenska jed. Z gojenimi gobami, kot so npr. šitake, jo lahko pripravimo tudi pozimi.

Vegetarijansko | Brez dodanega sladkorja

4
00h 35min
Avtor: BYODO

Uporabimo:

  • 400 g svetlih peresnikov BYODO
  • pol muškatne buče
  • 500 g mešanih gob po izbiri (lisičke, jurčki, rjavi šampinjoni,...)
  • 200 g kremnega sira
  • 2 žlici vinskega kisa BYODO
  • 1 čajna žlička zelenjave v soli BIOGETTA
  • 50 ml suhega belega vina
  • 50 ml vode
  • 2 šalotki
  • timijan SONNENTOR
  • 4 žlice olivnega olja za peko BYODO
  • 1 strok česna
  • sol SONNENTOR
  • mešanica poprov SONNENTOR

Pripravimo:

  1. 1. Česen in šalotko olupimo in ju na drobno sesekljamo. Gobe očistimo in narežemo na manjše koščke. Bučo očistimo, olupimo ter narežemo na majhne koščke.
  2. 2. V ponvi segrejemo 2 žlici olivnega olja in prepražimo šalotko. Dodamo gobe in česen. Vse skupaj na hitro popražimo. Dodamo belo vino in kis in počakamo da se malo pokuha. Dodamo Biogetto, vodo in kremni sir ter omako začinimo s soljo, poprom in timijanom.
  3. 3. V ločeni ponvi prepražimo bučo z 2 žlicama olivnega olja ter začinimo s soljo in poprom. Pečemo jo približno 8 minut.
  4. 4. Testenine skuhamo v osoljeni vodi po navodilih iz embalaže. Skuhamo »al dente«.
  5. 5. Kuhane testenine dodamo gobam, vse skupaj premešamo in po potrebi še dodatno začinimo. Testenine razporedimo po krožnikih in na testenine položimo kocke maslene buče.
Naši izdelki iz recepta
Priporočamo tudi