Ekološki, naravni
in izdelki brez glutena.
 
Z vami že
30 let
 
Gratis dostava
nad 40 €
Moja košarica

Košarica

PANETTONE MAFINI

Mini italijanski praznični kolački. Uživajte v samih ali z marmelado po vašem okusu.

Vegetarijansko

6
02h 00min
Avtor: BYODO

Uporabimo:

  • ZA 12 KOSOV:
  • 500 g moke
  • 200 g mlačnega mleka
  • 22 g svežega kvasa
  • 100 g olja za peko BYODO
  • 1 ščep soli SONNENTOR
  • 1 čajna žlička naribane limonine lupinice
  • 2 čajni žlički naribane pomarančne lupinice
  • 3 rumenjaki
  • 65 g rozin ali brusnic BIOTOP
  • 65 g sesekljanih mandljev
  • olje za peko v spreju BYODO za namastitev pekača
  • 1 stepeno jajce
  • biserni sladkor za posip

Pripravimo:

  1. 1. V posodo za mešanje stresemo moko in na sredini oblikujemo vdolbino, kamor dodamo sladkor. Mlačno mleko zmešamo s kvasom in vlijemo v jamico. Ob robu potresemo z moko in pustimo počivati približno 15 minut na toplem.
  2. 2. Zmešamo olje, sol, rumenjake, lupinico limone in pomaranče, dodamo v testo in vse skupaj gnetemo približno 5 minut, da nastane gladko testo. Ponovno pokrijemo in pustimo vzhajati še 45-60 minut na toplem. Volumen testa se mora znatno povečati.
  3. 3. Pekač za mafine namastimo z oljem za peko spreju. V vzhajano testo na hitro vmešamo rozine ali brusnice in mandlje. Testo razdelimo na 12 enakih delov, vsakega oblikujemo v kroglice in položimo v posodice za mafine. Pokrijemo in pustimo vzhajati še 15 minut. Medtem segrejemo pečico na 180 °C (zgoraj/spodaj).
  4. 4. Mafine premažemo s stepenim jajcem in jih potresemo z bisernim sladkorjem. Pečemo približno 20-25 minut na srednji rešetki do zlato rjave barve. Pustimo, da se na hitro ohladijo v pekaču, nato jih prestavimo na rešetko, da se povsem ohladijo.