PANETTONE MAFINI
Mini italijanski praznični kolački. Uživajte v samih ali z marmelado po vašem okusu.
Vegetarijansko
6
02h 00min
Avtor: BYODO
Uporabimo:
- ZA 12 KOSOV:
- 500 g moke
- 200 g mlačnega mleka
- 22 g svežega kvasa
- 100 g olja za peko BYODO
- 1 ščep soli SONNENTOR
- 1 čajna žlička naribane limonine lupinice
- 2 čajni žlički naribane pomarančne lupinice
- 3 rumenjaki
- 65 g rozin ali brusnic BIOTOP
- 65 g sesekljanih mandljev
- olje za peko v spreju BYODO za namastitev pekača
- 1 stepeno jajce
- biserni sladkor za posip
Pripravimo:
- 1. V posodo za mešanje stresemo moko in na sredini oblikujemo vdolbino, kamor dodamo sladkor. Mlačno mleko zmešamo s kvasom in vlijemo v jamico. Ob robu potresemo z moko in pustimo počivati približno 15 minut na toplem.
- 2. Zmešamo olje, sol, rumenjake, lupinico limone in pomaranče, dodamo v testo in vse skupaj gnetemo približno 5 minut, da nastane gladko testo. Ponovno pokrijemo in pustimo vzhajati še 45-60 minut na toplem. Volumen testa se mora znatno povečati.
- 3. Pekač za mafine namastimo z oljem za peko spreju. V vzhajano testo na hitro vmešamo rozine ali brusnice in mandlje. Testo razdelimo na 12 enakih delov, vsakega oblikujemo v kroglice in položimo v posodice za mafine. Pokrijemo in pustimo vzhajati še 15 minut. Medtem segrejemo pečico na 180 °C (zgoraj/spodaj).
- 4. Mafine premažemo s stepenim jajcem in jih potresemo z bisernim sladkorjem. Pečemo približno 20-25 minut na srednji rešetki do zlato rjave barve. Pustimo, da se na hitro ohladijo v pekaču, nato jih prestavimo na rešetko, da se povsem ohladijo.