JOGURTOVA STRJENKA Z JAGODAMI
Okusna sladica na osnovi sojinega jogurta z vanilijevo kremo in jagodnim prelivom, okrašena s srčki iz temne čokolade. Enostavna priprava v 20 minutah.
Vegansko | Vegetarijansko | Brez glutena | Brez laktoze
4
00h 30min

Avtor: KATJA ZUPANC
Uporabimo:
- ČOKOLADNI SRČKI:
- 45 g temne čokolade 87% PLAMIL
- KREMA:
- 1 zavitek vanilijeveaga pudinga BYODO
- 250 ml sojinega napitka SOJADE
- 40 g trsnega sladkorja BIOTOP
- 400 g sojinega jogurta SOJADE
- JAGODNI PRELIV:
- 350 g jagod (svežih ali zamrznjenih)
- 1 žlička limoninega soka VOELKEL
Pripravimo:
- 1. Temno čokolado raztopimo nad vodno kopeljo. Vlijemo jo v model v obliki srčkov. Model postavimo v zamrzovalnik za 10 minut, da se čokolada strdi.
- 2. V kozico damo jagode in jih počasi segrevamo do vretja. Segrevamo jih počasi in mešamo, da se nam ne prismodijo in enakomerno spuščajo sok. Pokuhamo jih toliko časa (približno 10min) da se nekoliko zgostijo. Če imamo sladke jagode, jih ne bo potrebno sladkati, v nasprotnem primeru jih osladkajte po svojem okusu. Na koncu dodamo limonin sok. Popolnoma ohladimo.
- 3. Polovico sojinega napitka vlijemo v kozico in segrejemo do vretja.
- 4. V preostanek sojinega napitka zamešamo vaniljev puding in sladkor.
- 5. V segret sojin napitek vlijemo pudingovo zmes in mešamo. Masa bo postala zelo gosta, pokuhamo jo 2 minuti in stalno mešamo.
- 6. V kuham puding dodamo sojin jogurt in ga dobro vmešamo. Za to se najbolj obnese električna metlica za stepanje.
- 7. Kremo razporedimo med 4 lončke, ki jih postavimo za 20 minut v hladilnik.
- 8. Na kremo razporedimo jagode in okrasimo s čokoladnimi srčki.
Naši izdelki iz recepta