JESENSKA ENOLONČNICA Z LEČO

Enolončnica je nastala po navdihu s sprehoda po jesensko obarvanem vrtu. Barvita in hranljivo bogata enolončnica je zelo okusna in hitro pripravljena.

Brez glutena
Brez laktoze
Vegansko
Vegetarijansko

8

40 minut

Natisni recept
Deli recept s prijatelji

Uporabimo:

  • 150 g rdeče leče BIOTOP
  • 1 večji por
  • 60 g gomoljne zelene
  • 2 večja korenja
  • 300 g jesenske buče
  • 2 večja krompirja
  • pol glave brokolija
  • šop kodrolistnatega ohrovta
  • šop špinače
  • 2 žlici sončničnega olja BYODO
  • 2 žlici paradižnikovega koncentrata BYODO
  • 2 lovorjeva lista SONNENTOR
  • 1 zelenjavna jušna kocka NATUR COMPAGNIE
  • 1 žlica provansalskih zelišč SONNENTOR
  • 1,5 L vode
  • po okusu sol in poper SONNENTOR

Pripravimo:

1. Rdečo lečo speremo pod vodo iz namočimo v vodo za 10 minut.

2. Medtem sesekljamo por, olupimo in na kocke narežemo zeleno, korenje, krompir in bučo.

3. Brokoli narežemo na manjše koščke. Prav tako narežemo ohrovt in špinačo.

4. V večjem loncu segrejemo olje. Dodamo lovorjeva lista, por, zeleno in korenje. Na zmernem ognju mešamo in pražimo 2 minuti.

5. Dodamo paradižnikov koncentrat in znova premešamo.

6. Medtem v vroči vodi raztopimo jušno kocko.

7. V lonec damo odcejeno lečo, krompir in bučo. Premešamo in zalijemo z jušno osnovo (voda + jušna kocka). Solimo/popramo po okusu in potresemo provansalska zelišča.

8. Lonec pokrijemo, znižamo temperaturo in kuhamo 30 minut. Na koncu kuhanja dodamo brokoli, ohrovt in špinačo.

9. Pustimo stati 5 minut in postrežemo.

Naši izdelki iz recepta

BIO LEČA RDEČA, 400 g

2,99 

Na zalogi

BIO LOVOROVI LISTI, 10 g

2,89 

Na zalogi

Priporočamo tudi