JESENSKA ENOLONČNICA Z LEČO
Enolončnica je nastala po navdihu s sprehoda po jesensko obarvanem vrtu.
Barvita in hranljivo bogata enolončnica je zelo okusna in hitro pripravljena.
Vegansko | Vegetarijansko | Brez glutena | Brez laktoze
8
00h 40min

Avtor: KATJA ZUPANC
Uporabimo:
- 150 g rdeče leče BIOTOP
- 1 večji por
- 60 g gomoljne zelene
- 2 večja korenja
- 300 g jesenske buče
- 2 večja krompirja
- pol glave brokolija
- šop kodrolistnatega ohrovta
- šop špinače
- 2 žlici sončničnega olja BYODO
- 2 žlici paradižnikovega koncentrata BYODO
- 2 lovorjeva lista SONNENTOR
- 1 zelenjavna jušna kocka NATUR COMPAGNIE
- 1 žlica provansalskih zelišč SONNENTOR
- 1,5 L vode
- po okusu sol in poper SONNENTOR
Pripravimo:
- 1. Rdečo lečo speremo pod vodo iz namočimo v vodo za 10 minut.
- 2. Medtem sesekljamo por, olupimo in na kocke narežemo zeleno, korenje, krompir in bučo.
- 3. Brokoli narežemo na manjše koščke. Prav tako narežemo ohrovt in špinačo.
- 4. V večjem loncu segrejemo olje. Dodamo lovorjeva lista, por, zeleno in korenje. Na zmernem ognju mešamo in pražimo 2 minuti.
- 5. Dodamo paradižnikov koncentrat in znova premešamo.
- 6. Medtem v vroči vodi raztopimo jušno kocko.
- 7. V lonec damo odcejeno lečo, krompir in bučo. Premešamo in zalijemo z jušno osnovo (voda + jušna kocka). Solimo/popramo po okusu in potresemo provansalska zelišča.
- 8. Lonec pokrijemo, znižamo temperaturo in kuhamo 30 minut. Na koncu kuhanja dodamo brokoli, ohrovt in špinačo.
- 9. Pustimo stati 5 minut in postrežemo.
Naši izdelki iz recepta