Ekološki, naravni
in izdelki brez glutena.
 
Z vami že
30 let
 
Gratis dostava
nad 30 €
Moja košarica

Košarica

JABOLČNA TORTA

Okusna sladica, ki tekne v vsakem letnem času.

8
01h 30min
Avtor: BYODO

Uporabimo:

  • 4 manjša jabolka
  • 175 g pšenične moke
  • 2 čajni žlički vinskega kamna
  • 100 g sladkorja
  • 10 g vaniljevega sladkorja SONNENTOR
  • 100 ml olja za peko peciva BYODO
  • 150 g jogurta
  • 120 g skute z nizko vsebnostjo maščob
  • 3 jajca
  • 60 g amaretto piškotov
  • 1 ščepec soli
  • 3 žlice limoninega soka
  • 3 žlice polnozrnatih kosmičev
  • 1 žlica sončničnega olja za cvrtje BYODO
  • 1 žlica sladkorja

Pripravimo:

  1. 1. Zmešamo pšenično moko in vinski kamen. Posebej zmešamo olje, jajca, jogurt, skuto, sol, sladkor in vaniljev sladkor. V to jajčno zmes postopoma dodajamo moko in vse skupaj zmešamo v gladko testo.
  2. 2. Amarettino piškote sesekljamo in jih dodamo testu.
  3. 3. Jabolka olupimo in narežemo na četrtine. Premažemo jih z limoninim sokom. Zunanjost jabolk po dolžini nekajkrat zarežemo v pahljačasto obliko.
  4. 4. Testo vlijemo v pekač (28 cm). Nanj položimo četrtine jabolk in jih nežno pritisnemo.
  5. 5. Jabolčno torto pečemo pri 180 °C 50-55 minut. Zadnje četrt ure pečenja pokrijemo s peki papirjem.
  6. 6. Polnozrnate kosmiče na ponvi z malo olja rahlo popražimo, potresemo s sladkorjem in karameliziramo. Namažemo na še toplo jabolčno pito.
Naši izdelki iz recepta
Priporočamo tudi