ESPRESSO KAVNI ROGLJIČKI
Kavno čokoladni piškoti, ki se najbolje podajo ob kavici ali kakavu.
Vegetarijansko
10
02h 00min
Avtor: BYODO
Uporabimo:
- SESTAVINE ZA CCA 80 PIŠKOTOV:
- 150 g temne čokolade Panama CHOCOLATE AND LOVE
- 125 g olja za peko BYODO
- 65 g moke
- 30 ml espresso/močne turške kave
- 2 žlici instant kave SONNENTOR
- 1 ščep naribane tonke SONNENTOR
- 200 g sladkorja v prahu
- 240 g mletih mandljev
- ZA OKRASITEV:
- 85 g temne čokolade Panama CHOCOLATE AND LOVE
- 10 g sladke smetane
- 20 ml olja za peko BYODO
Pripravimo:
- 1. V posodi nad vodno kopeljo stopimo 150 g temne čokolade. Dodamo olje za peko in instant kavo. Mešamo dokler čokoladna masa ni homogena, nato odstavimo.
- 2. Zmešamo mandlje, moko in sladkor v prahu, dodamo čokoladno maso in espresso. Najlažje bo z mešalnikom, s kavljem za testo. Testo zavijemo v folijo za živila in pustimo počivati v hladilniku približno 1 uro.
- 3. Pečico segrejemo na 160 °C. Pred obdelavo testo še enkrat na kratko pregnetemo, nato pa ga razdelimo na kose v velikosti oreha in oblikujemo rogljičke. Te položimo na pekač obložen s peki papirjem v razmaku 2 cm. Rogljičke pečemo približno 12 minut.
- 4. Za okrasitev v posodi nad vodno kopeljo stopimo preostalo temno čokolado skupaj s smetano in oljem za peko. Pečene piškote na željenem mestu potopimo v čokolado in jih ohladimo na peki papirju.
Naši izdelki iz recepta