Ekološki, naravni
in izdelki brez glutena.
 
Z vami že
30 let
 
Gratis dostava
nad 40 €
Moja košarica

Košarica

ESPRESSO KAVNI ROGLJIČKI

Kavno čokoladni piškoti, ki se najbolje podajo ob kavici ali kakavu.

Vegetarijansko

10
02h 00min
Avtor: BYODO

Uporabimo:

  • SESTAVINE ZA CCA 80 PIŠKOTOV:
  • 150 g temne čokolade Panama CHOCOLATE AND LOVE
  • 125 g olja za peko BYODO
  • 65 g moke
  • 30 ml espresso/močne turške kave
  • 2 žlici instant kave SONNENTOR
  • 1 ščep naribane tonke SONNENTOR
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 240 g mletih mandljev
  • ZA OKRASITEV:
  • 85 g temne čokolade Panama CHOCOLATE AND LOVE
  • 10 g sladke smetane
  • 20 ml olja za peko BYODO

Pripravimo:

  1. 1. V posodi nad vodno kopeljo stopimo 150 g temne čokolade. Dodamo olje za peko in instant kavo. Mešamo dokler čokoladna masa ni homogena, nato odstavimo.
  2. 2. Zmešamo mandlje, moko in sladkor v prahu, dodamo čokoladno maso in espresso. Najlažje bo z mešalnikom, s kavljem za testo. Testo zavijemo v folijo za živila in pustimo počivati v hladilniku približno 1 uro.
  3. 3. Pečico segrejemo na 160 °C. Pred obdelavo testo še enkrat na kratko pregnetemo, nato pa ga razdelimo na kose v velikosti oreha in oblikujemo rogljičke. Te položimo na pekač obložen s peki papirjem v razmaku 2 cm. Rogljičke pečemo približno 12 minut.
  4. 4. Za okrasitev v posodi nad vodno kopeljo stopimo preostalo temno čokolado skupaj s smetano in oljem za peko. Pečene piškote na željenem mestu potopimo v čokolado in jih ohladimo na peki papirju.
Naši izdelki iz recepta
Priporočamo tudi