EKSOTIČNA SOLATA
Okusno, sveže in malce neobičajno.
Tofu v marinadi si pripravite vnaprej.
Vegansko | Vegetarijansko | Brez glutena | Brez laktoze | Brez dodanega sladkorja
4
00h 20min
Avtor: THE BRIDGE
Uporabimo:
- 200 g tofuja
- 2 žlički sveže naribanega ingverja
- 2 žlici Tamari sojine omake
- 150 g kokosove smetane za kuhanje THE BRIDGE
- 2 limeti
- 2 manga
- 2 avokada
- 300 g svežega zelja
- pest jagod aronije in/ali sezama BIOTOP
- oljčno olje BYODO
- sol
Pripravimo:
- 1. Tofu narežemo na kocke in ga mariniramo 4 do 5 ur v mešanici ingverja, Tamari omake in 2 žlic olivnega olja. Mariniran tofu prepražimo da se naredi skorjica.
- 2. Mango in avokado narežemo na kocke, dodamo sok limete in sol.
- 3. Zelje narežemo in razporedimo po dnu krožnikov. Dodamo mango, avokado in tofu.
- 4. Kokosovo smetano začinimo z žlico limetinega soka, ščepcem soli in drobno naribano limetino lupinico ter jo prelijemo po jedi. Solato pokapljamo z oljčnim oljem in potresemo z jagodami aronije in/ali sezamom.
Naši izdelki iz recepta