Ekološki, naravni
in izdelki brez glutena.
 
Z vami že
30 let
 
Gratis dostava
nad 40 €
Moja košarica

Košarica

DUŠEN FILE ORADE Z ZELENJAVO IN KVINOJO

Kadar nimamo veliko časa za pripravo kosila, je dušen file ribe (lahko je losos, orada, brancin) z zelenjavo, odlična ideja, saj lahko skoraj vse že prej pripravimo in potem samo še skuhamo. Zelenjava, začimbe, olivno olje in vino, dajo jedi poseben božanski okus.

Malokdo ve, kako zelo je kvinoja zdravo živilo, pri nas je zato velikokrat na jedilniku. Vsebuje namreč veliko beljakovin in esencialnih aminokislin, največ je lizina, pa veliko mineralov: kalcija, magnezija, fosforja, železa in vlaknin. Bogata je tudi z omega 3.

Vegeterijansko

2
00h 30min
Avtor: NATAŠA BEŠTER

Uporabimo:

  • file orade
  • zelenjavo (korenček, zeleno, peteršiljevo korenino, por ...)
  • olive
  • kapre
  • česen
  • jabolčni kis BYODO
  • začimbe za SONNENTOR
  • šetraj SONNENTOR
  • mešanico celih poprov SONNENTOR
  • rožmarin SONNENTOR
  • kvinoja BIOTOP
  • belo vino žlico
  • kisle smetane
  • olivno olje BYODO
  • himalajska sol SONNENTOR
  • začimbe za solate SONNENTOR
  • balzamični kis z jabolki BYODO
  • drobnjak

Pripravimo:

  1. 1. File ribe umijemo in damo v nižjo litoželezno posodo Le Creuset, v katero smo prej nalili malo vode, toliko, da je pokrito dno in dodamo sol, česen, olivno olje, limono, narezano na rezine, kapre, olive in rožmarin. Zraven fileja damo v posodo še na trakove narezano zelenjavo. Največkrat korenček, zeleno, peteršiljevo korenino, por, pa tudi kolerabico ali cvetačo in brokoli, kar imamo doma v hladilniku.
  2. 2. Zavremo in pokrijemo s pokrovko. Počasi dušimo na nizkem ognju, da je riba kuhana, zelenjava pa še čvrsta. Minuto pred koncem dodamo še piko na i - mešanico Sonnentor ekoloških začimb za ribe, v kateri so peteršilj, timijan, bazilika, luštrek, rumeno gorčično seme, limonska trava in cvetovi plavice. Dodamo še pol dl belega vina.
  3. 3. V drugi posodi hkrati kuhamo kvinojo, ki smo ji na koncu dodali šetraj.
  4. 4. Odlično kosilo je pripravljeno, na krožnik dodam samo še malo zelenjavne dekoracije, lahko tudi žlico kisle smetane z domačim drobnjakom in mešanico poprov.
  5. 5. Zraven ponudimo še veliko skledo solate, ki pri nas ne manjka pri nobenem kosilu. Solato začinimo s himalajsko soljo Sonnentor, olivnim ali konopljinim oljem in z enim od Byodo kisom. In pa seveda z bio začimbami za solate Sonnentor.
Naši izdelki iz recepta
Priporočamo tudi