ČOKOLADNA TORTA Z LJUBEZNIJO
Čokoladni užitek s čarobno mešanico začimb sladko-kislega okusa. Spodbudila bo vse naše čute.
Vegetarijansko
4
01h 00min
Avtor: SONNENTOR
Uporabimo:
- ZA TESTO
- 150 g margarine GOURMET ali masla
- 150 g trsnega sladkorja MASCAVO
- 8 g vaniljevega sladkorja SONNENTOR
- 6 jajc
- 150 g zmehčane čokolade Rich Dark CHOCOLATE and LOVE
- 150 g polnozrnate pirine moke
- 1/2 paketa pecilnega praška
- Malinova marmelada SONNENTOR
- ZA ČOKOLADNO GLAZURO
- 1/8 l smetane SCHLAGFIX
- 125 g čokolade za kuhanje
- Začimbna mešanica z ljubeznijo SONNENTOR
Pripravimo:
- 1. Ločimo rumenjake od beljakov. Maslo, sladkor in vaniljev sladkor stepemo do penaste mase. Postopoma vmešamo 6 rumenjakov. Dodamo zmehčano čokolado. Pirino moko in pecilni prašek zmešamo ter ju narahlo vmešamo v zmes.
- 2. Beljake stepemo z malo sladkorja v čvrst sneg in ga previdno umešamo. Zmes razporedimo na pekač, obložen s peki papirjem, in pečemo pri 165-175 °C približno 40 minut. V primeru, da je plast testa nižja, čas pečenja skrajšamo.
- 3. Še toplo pecivo namažemo z malinovo marmelado.
- 4. Za čokoladno glazuro zavremo smetano, odstavimo z ognja in vanjo vmešamo nasekljano čokolado za kuhanje. Neprestano mešamo in ponovno zavremo, dokler ni čokolada popolnoma gladka. Pustimo da se toliko ohladi, da glazura ostane gosta.
- 5. Torto prelijemo s čokoladno glazuro. Na toplo glazuro potresemo mešanico začimb in cvetov Z ljubeznijo.
Naši izdelki iz recepta