BUČNI KIŠ S SKUTO IN OLJNIM TESTOM
V čudovitih jesenskih barvah je kiš prava paša za oči in brbončice.
Brez dodanega sladkorja | Vegetarijansko
6
01h 00min
Avtor: BYODO
Uporabimo:
- ZA TESTO IN PEKAČ PREMERA 26 CM:
- 125 g skute
- 1 jajce
- 50 ml olja za peko BYODO
- 50 ml mleka
- 1 ščep soli SONNENTOR
- 200 g moke
- pol vrečke pecilnega praška
- olje za peko v spreju BYODO
- ZA OBLOGO:
- hokaido buča (cca. 900g)
- 1 rdeča čebula
- 3 jajca
- 100 g kremnega sira
- timijan SONNENTOR
- 75 g feta sira
- 15 g bučnih semen BIOTOP
- sol SONNENTOR
- poper SONNENTOR
Pripravimo:
- 1. Bučo narežemo na tanke rezine, čebulo narežemo na osmine. Oboje položimo na pekač, poškropimo z malo olja v spreju in začinimo s soljo. Pečemo v predhodno segreti pečici na 180 °C (zgoraj/spodaj) 10 minut.
- 2. Za testo zmešamo skuto, olje za peko, mleko, jajce in sol. Zmešamo moko in pecilni prašek ter s kavljem za testo vmešamo skutno mešanico, dokler ne nastane čvrsto testo.
- 3. Pekač za kiš poškropimo z oljem za peko v spreju. Testo razvaljamo ali ga enakomerno porazdelimo po pekaču, obložimo s pečenimi bučnimi rezinami in čebulo.
- 4. Kremni sir, jajca in timijan zmešamo ter začinimo s soljo in poprom. Jajčno zmes enakomerno razporedimo po pekaču. Pečemo na 180 °C (zgoraj/spodaj) 35 minut. 15 minut pred koncem peke grobo nadrobimo feta sir in ga porazdelimo po kišu.
- 5. V ponvi popečemo bučna semena. Kiš vzamemo iz pečice in pustimo, da se malo ohladi in učvrsti. Potresemo ga z bučnimi semeni in preostalim timijanom. Le-tega ahko uporabimo tudi svežega.
- Namig: Da si naslednjič za pripravo kiša prihranimo čas, naredimo dvojno količino testa in jo polovico zamrznemo. Dan pred uporabo testo prestavimo v hladilnik, da odmrzne. Pripravimo samo oblogo in odličen kiš bo hitro pripravljen.
Naši izdelki iz recepta