Ekološki, naravni
in izdelki brez glutena.
 
Z vami že
30 let
 
Gratis dostava
nad 40 €
Moja košarica

Košarica

BUČNI KIŠ S SKUTO IN OLJNIM TESTOM

V čudovitih jesenskih barvah je kiš prava paša za oči in brbončice.

Brez dodanega sladkorja | Vegetarijansko

6
01h 00min
Avtor: BYODO

Uporabimo:

  • ZA TESTO IN PEKAČ PREMERA 26 CM:
  • 125 g skute
  • 1 jajce
  • 50 ml olja za peko BYODO
  • 50 ml mleka
  • 1 ščep soli SONNENTOR
  • 200 g moke
  • pol vrečke pecilnega praška
  • olje za peko v spreju BYODO
  • ZA OBLOGO:
  • hokaido buča (cca. 900g)
  • 1 rdeča čebula
  • 3 jajca
  • 100 g kremnega sira
  • timijan SONNENTOR
  • 75 g feta sira
  • 15 g bučnih semen BIOTOP
  • sol SONNENTOR
  • poper SONNENTOR

Pripravimo:

  1. 1. Bučo narežemo na tanke rezine, čebulo narežemo na osmine. Oboje položimo na pekač, poškropimo z malo olja v spreju in začinimo s soljo. Pečemo v predhodno segreti pečici na 180 °C (zgoraj/spodaj) 10 minut.
  2. 2. Za testo zmešamo skuto, olje za peko, mleko, jajce in sol. Zmešamo moko in pecilni prašek ter s kavljem za testo vmešamo skutno mešanico, dokler ne nastane čvrsto testo.
  3. 3. Pekač za kiš poškropimo z oljem za peko v spreju. Testo razvaljamo ali ga enakomerno porazdelimo po pekaču, obložimo s pečenimi bučnimi rezinami in čebulo.
  4. 4. Kremni sir, jajca in timijan zmešamo ter začinimo s soljo in poprom. Jajčno zmes enakomerno razporedimo po pekaču. Pečemo na 180 °C (zgoraj/spodaj) 35 minut. 15 minut pred koncem peke grobo nadrobimo feta sir in ga porazdelimo po kišu.
  5. 5. V ponvi popečemo bučna semena. Kiš vzamemo iz pečice in pustimo, da se malo ohladi in učvrsti. Potresemo ga z bučnimi semeni in preostalim timijanom. Le-tega ahko uporabimo tudi svežega.
  6. Namig: Da si naslednjič za pripravo kiša prihranimo čas, naredimo dvojno količino testa in jo polovico zamrznemo. Dan pred uporabo testo prestavimo v hladilnik, da odmrzne. Pripravimo samo oblogo in odličen kiš bo hitro pripravljen.
Naši izdelki iz recepta
Priporočamo tudi