Ekološki, naravni
in izdelki brez glutena.
 
Z vami že
30 let
 
Gratis dostava
nad 40 €
Moja košarica

Košarica

BANANIN KRUH

Ko ne vemo kam s prezrelimi bananami, si lahko spečemo okusno pecivo. Sveže pečeno bananino pecivo omamno diši, je rahlo, sladko in okusno.

Vegetarijansko | Vegansko | Brez glutena

6
01h 00min
Avtor: KATJA ZUPANC

Uporabimo:

  • MOKRE SESTAVINE:
  • 3 zrele banane
  • 2 žlici zmletih lanenih semen + 6 žlic vode
  • 1 žlička limoninega soka
  • 2 žlici kokosovega olja VITAQUELL
  • SUHE SESTAVINE:
  • 1 žlička vaniljevega sladkorja SONNENTOR
  • 50 g sladkorja MASCAVO
  • 240 g ovsene moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1/2 žličke sode
  • 1/2 žličke himalajske soli SONNENTOR
  • 1 žlička cimeta v prahu SONNENTOR
  • 100 g orehov MORGENLAND
  • 80 g rozin MORGENLAND

Pripravimo:

  1. 1. Ovsene kosmiče zmeljemo v fino moko.
  2. 2. Pečico segrejemo na 180°C.
  3. 3. V večji skledi z vilicami zmečkamo banane, dodamo laneno seme + vodo, pustimo par minut da nastane žele.
  4. 4. Dodamo limonin sok.
  5. 5. V ovseno moko zamešamo sladkor, vaniljev sladkor, sol, cimet, pecilni in sodo.
  6. 6. Moko dodamo v mokre sestavine, nežno premešamo, dodamo cele orehe in rozine. Premešamo, da se masa poveže.
  7. 7. Testo damo v pomaščen pekač, pečemo 40-45 minut. Zvrnemo iz pekača in ohladimo na rešetki.
Naši izdelki iz recepta
Priporočamo tudi