BANANIN KRUH
Ko ne vemo kam s prezrelimi bananami, si lahko spečemo okusno pecivo. Sveže pečeno bananino pecivo omamno diši, je rahlo, sladko in okusno.
Vegetarijansko | Vegansko | Brez glutena
6
01h 00min

Avtor: KATJA ZUPANC
Uporabimo:
- MOKRE SESTAVINE:
- 3 zrele banane
- 2 žlici zmletih lanenih semen + 6 žlic vode
- 1 žlička limoninega soka
- 2 žlici kokosovega olja VITAQUELL
- SUHE SESTAVINE:
- 1 žlička vaniljevega sladkorja SONNENTOR
- 50 g sladkorja MASCAVO
- 240 g ovsene moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 1/2 žličke sode
- 1/2 žličke himalajske soli SONNENTOR
- 1 žlička cimeta v prahu SONNENTOR
- 100 g orehov MORGENLAND
- 80 g rozin MORGENLAND
Pripravimo:
- 1. Ovsene kosmiče zmeljemo v fino moko.
- 2. Pečico segrejemo na 180°C.
- 3. V večji skledi z vilicami zmečkamo banane, dodamo laneno seme + vodo, pustimo par minut da nastane žele.
- 4. Dodamo limonin sok.
- 5. V ovseno moko zamešamo sladkor, vaniljev sladkor, sol, cimet, pecilni in sodo.
- 6. Moko dodamo v mokre sestavine, nežno premešamo, dodamo cele orehe in rozine. Premešamo, da se masa poveže.
- 7. Testo damo v pomaščen pekač, pečemo 40-45 minut. Zvrnemo iz pekača in ohladimo na rešetki.
Naši izdelki iz recepta