Ekološki, naravni
in izdelki brez glutena.
 
Z vami že
30 let
 
Gratis dostava
nad 40 €
Moja košarica

Košarica

AROMATIČNI ŠARKELJ

Sočni šarkelj poskrbi za še boljše praznično vzdušje

 

Vegetarijansko

 

8
01h 00min
Avtor: SONNENTOR

Uporabimo:

  • 250 g moke
  • 100 g mletih mandljev
  • 150 g naravnega trsnega sladkorja MASCAVO
  • 3 žlice kakavovega napitka z začimbami SONNENTOR
  • 1 ščep himalajske soli SONNENTOR
  • pol čajne žličke mletega cejlonskega cimeta SONNENTOR
  • 1 žlica vinskega kamna
  • naribana lupinica ene ekološke pomaranče
  • 4 jajca
  • 100 ml mleka
  • 120 ml repičnega olja BYODO
  • pol žlice mletega kardamoma SONNENTOR
  • 5 g mešanice začimb za piškote in kolače SONNENTOR
  • ZA GLAZURO (po želji):
  • temna čokolada Panama CHOCOLATE AND LOVE
  • maslo

Pripravimo:

  1. 1. Penasto stepemo jajca in sladkor. Odtehtamo in zmešamo vse suhe sestavine. Mešanico moke vmešamo v jajčno-sladkorno mešanico izmenično z mlekom in oljem.
  2. 2. Pekač premažemo z oljem in ga potresemo z oreščki ali moko. Testo vlijemo v model in pečemo pri 180°C 40 minut.
  3. 3. Pustimo, da se šarkelj popolnoma ohladi, nato ga s pomočjo krožnika obrnemo »na glavo« in ga previdno stresemo na krožnik.
  4. 4. Za glazuro nad vodno kopeljo stopimo enake dele čokolade in masla ter jo z žlico prelijemo po šarklju.
Naši izdelki iz recepta
Priporočamo tudi