AROMATIČNI ŠARKELJ
Sočni šarkelj poskrbi za še boljše praznično vzdušje
Vegetarijansko
8
01h 00min
Avtor: SONNENTOR
Uporabimo:
- 250 g moke
- 100 g mletih mandljev
- 150 g naravnega trsnega sladkorja MASCAVO
- 3 žlice kakavovega napitka z začimbami SONNENTOR
- 1 ščep himalajske soli SONNENTOR
- pol čajne žličke mletega cejlonskega cimeta SONNENTOR
- 1 žlica vinskega kamna
- naribana lupinica ene ekološke pomaranče
- 4 jajca
- 100 ml mleka
- 120 ml repičnega olja BYODO
- pol žlice mletega kardamoma SONNENTOR
- 5 g mešanice začimb za piškote in kolače SONNENTOR
- ZA GLAZURO (po želji):
- temna čokolada Panama CHOCOLATE AND LOVE
- maslo
Pripravimo:
- 1. Penasto stepemo jajca in sladkor. Odtehtamo in zmešamo vse suhe sestavine. Mešanico moke vmešamo v jajčno-sladkorno mešanico izmenično z mlekom in oljem.
- 2. Pekač premažemo z oljem in ga potresemo z oreščki ali moko. Testo vlijemo v model in pečemo pri 180°C 40 minut.
- 3. Pustimo, da se šarkelj popolnoma ohladi, nato ga s pomočjo krožnika obrnemo »na glavo« in ga previdno stresemo na krožnik.
- 4. Za glazuro nad vodno kopeljo stopimo enake dele čokolade in masla ter jo z žlico prelijemo po šarklju.
Naši izdelki iz recepta