Priprava:
Kvasec pripravimo tako, da kvas zmešamo s 100 ml mlačne tekočine (nikakor ne sme biti prevroča!) in z 2 jedilnima žlicama moke ter ga pokritega pustimo približno 15 minut na toplem in neprepišnem mestu. Suhe sestavine zmešamo, dodamo v tekočini stopljeno maščobo, vmešamo jajce in pripravljeni kvasec ter zgnetemo v voljno testo, ki se ne bo lepilo na roke. Oblikujemo ga v kepo, rahlo potresemo z moko in pokrijemo s čisto kuhinjsko krpo ter pustimo vzhajati na toplem mestu 20 minut. Na pomokani delovni površini testo ponovno pregnetemo, razvaljamo in oblikujemo. Pripravljene izdelke pustimo vzhajati še 10 minut, nato jih spečemo.
Sestavine:
suh pekovski kvas.
Neto količina: 11 g
Hraniti v suhem in hladnem prostoru.
Testo za pico in krušno testo: 500 g pšenične moke, 1 zavitek pekovskega kvasa Vitam, 2 jedilni žlici olja, približno 2,5 dl vode, ščep soli.
Kvašeno testo za sadne pogače, nadevano pecivo, krofe in kvašene cmoke: 500 g pšenične moke, 1 zavitek pekovskega kvasa Vitam, 100 g sladkorja, 1.25 dl mleka, 1 jajce, 100 g margarine (ali masla), ščep soli.