0 0
Moja košarica
Pozdravljeni na spletni trgovini Preme!
Za izboljšanje izkušnje vašega obiska se poslužujemo piškotkov. Z nadaljevanjem brskanja soglašate z njihovo uporabo. - Prikaži več - Skrij
Pekovski suhi kvas za kruh in pecivo, 11 g
Vitam
Brez glutena in emulgatorja. Vsebina zadostuje za pripravo testa iz 500 g moke.

Z Vitamovim kvasom vam bo kvašeno testo uspelo brez truda. Upoštevati morate le, da naj bodo sestavine vedno ogrete na sobno temperaturo. Če so premrzle, ne more priti do vrenja, če so prevroče, kvasovke odmrejo.
0,69 €

Sestavine: suh pekovski kvas.

Testo za pico in krušno testo: 500 g pšenične moke, 1 zavitek pekovskega kvasa Vitam, 2 jedilni žlici olja, približno 2,5 dl vode, ščep soli. 

Kvašeno testo za sadne pogače, nadevano pecivo, krofe in kvašene cmoke: 500 g pšenične moke, 1 zavitek pekovskega kvasa Vitam, 100 g sladkorja, 1.25 dl mleka, 1 jajce, 100 g margarine (ali masla), ščep soli.

Priprava: Kvasec pripravimo tako, da kvas zmešamo s 100 ml mlačne tekočine (nikakor ne sme biti prevroča!) in z 2 jedilnima žlicama moke ter ga pokritega pustimo približno 15 minut na toplem in neprepišnem mestu. Suhe sestavine zmešamo, dodamo v tekočini stopljeno maščobo, vmešamo jajce in pripravljeni kvasec ter zgnetemo v voljno testo, ki se ne bo lepilo na roke. Oblikujemo ga v kepo, rahlo potresemo z moko in pokrijemo s čisto kuhinjsko krpo ter pustimo vzhajati na toplem mestu 20 minut. Na pomokani delovni površini testo ponovno pregnetemo, razvaljamo in oblikujemo. Pripravljene izdelke pustimo vzhajati še 10 minut, nato jih spečemo.

Neto količina: 11 g     

Hraniti v suhem in hladnem prostoru.

Proizvajalec: Vitam Hefe-Produkt GmbH, Walter-von-Selve-Strasse 2, 31789 Hameln, Nemčija


Blagovna znamka Vitam
Lastnosti brez glutena
Tipi certifikatov Ne

Dodaj oceno