Ekološki, naravni
in izdelki brez glutena.
 
Z vami že
30 let
 
Gratis dostava
nad 40 €
Moja košarica

Košarica

OMEGA-3 TOTAL OLJE, 200 ml
27.9

OMEGA-3 TOTAL OLJE, 200 ml

Izdelek Omega-3 Total olje je učinkovito prehransko dopolnilo in vsebuje edinstveno kombinacijo naravnega ribjega olja, bogatega z EPA, in hladno stiskanega oljčnega olja iz ekološke pridelave, ki ima vlogo antioksidanta. Izdelek zagotavlja visoko vsebnost omega-3 maščobnih kislin, ki pripomorejo k normalnem delovanju srca in možganov ter k ohranjanju normalnega vida.

Dodano olje limone popolnoma prekrije neprijeten okus, ki ga imajo pogosto izdelki z omega-3 in ne povzroča spahovanja. Je brez glutena in laktoze in ne vsebuje koncentratov. Izdelek vsebuje tudi vitamina D in E. Vitamin D pripomore k normalnem delovanju imunskega sistema in mišic.

Priporočen dnevni odmerek (8 ml oziroma 1 jedilna žlica) zagotavlja 2.000 mg omega-3 maščobnih kislin EPA in DHA. Olja, pridobljena iz lanenih in chia semen so običajno bogata samo z ALA (alfa linolensko maščobno kislino), zato je olje iz rib boljša izbira. Učinkovitost dnevnega odmerka je mogoče dokazati tudi z merjenjem indeksa Omega-3. Eno žlico ob zajtrku enostavno vključite v dnevno rutino. Namesto čistega olja primešajte žlico olja v smuti, pomarančni sok, jogurt, ga prelijte preko solate ali dodajte k drugi hrani.

Naravno bogato z omega-3 maščobnimi kislinami. Ribje olje, ki se uporablja v izdelkih Norsan je iz trajnostnega ribolova v divjini ulovljenih rib. Pridobljeno je neposredno iz celotne ribe in ne kot stranski proizvod. Majhne ribe, kot so sardele, skuše in inčuni, so ulovljene v naravi, ribolov pa se izvaja v skladu s strogimi smernicami za trajnostni ribolov in je certificiran z znano oznako “Friends of the Sea”. Olje je resnično “sveže”, kar se odraža v dobrem okusu. “Svežina” se med drugim meri z nizko skupno oksidacijsko vrednostjo olja (TOTOX).

Ribje olje je prečiščeno – brez škodljivih snovi in PCB-jev, ter nadzorovano v skladu s strogimi norveškimi predpisi in zato povsem varno za uživanje. Običajno se v ta namen uporablja dvostopenjsko čiščenje, za NORSAN Omega-3 Total ribje olje pa uporabljaJo sodobno in edinstveno metodo v 3 korakih, ki vključuje tudi drag postopek mikrodestilacije. Zato je izdelek najboljše in najčistejše kakovosti in ne povzroča neprijetnega spahovanja.

27,90 €
- +
Izdelek je na voljo v hladilnih vitrinah pri vašem trgovcu.
Razpoložljivost:Na zalogi
Ident: CF5045
NORSAN
O izdelku

Uporaba:

Pred uporabo priporočamo, da stekleničko na kratko pretresete. Pri temperaturi pod 4 °C lahko v olju nastanejo kristali, ki se stopijo po nekaj minutah na sobni temperaturi. Olja Omega-3 ne smete segrevati. Olje dodajajte hrani, ki ste jo pred tem nekoliko ohladili. Priporočen dnevni odmerek je 8 ml, kar predstavlja približno 1 jedilna žlica olja. Za najboljšo absorpcijo v telesu priporočamo, da olje zaužijete med ali takoj po obroku. Ob uživanju priporočenega dnevnega odmerka steklenička zadošča za 25 dni.

Opozorilo: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Ob preobčutljivosti ali alergiji na katero od sestavin tega izdelka ali v primeru jemanja zdravil, se pred uporabo posvetujte s svojim zdravnikom.

 

Sestavine:

naravno ribje olje 80 %, oljčno olje 19 %, olje limone, mešani in d-alfa-tokoferoli (vitamin E), holekalciferol (vitamin D). 
Izdelek ne vsebuje glutena in laktoze.

 

Neto teža: 200 ml

Neodprte izdelke zaščitite pred neposredno sončno svetlobo in hranite pri stalni sobni temperaturi. Odprto embalažo hranite v hladilniku in porabite v 45 dneh. Opozorilo: shranjevati nedosegljivo otrokom!

 

 
Brez glutena
 
Brez laktoze
Hranilna vrednost
Količina na dnevni odmerek 8 ml
riblje olje 5.8 g*
olivno olje 1.4 g*
Vitamin D3 20 µg**
Vitamin E 3.2 mg α-TE***
Maščobne kisline  
nasičene maščobe 1.6 g
enkrat nenasičene maščobe 2.5 g*
poli nenasičene maščobe 2.3. g*
  Omega 3 maščobe 2.0 g*
     od tega  
        EPA 1,120 mg*
        DPA 128 mg*
        DHA 536 mg*

 

*Priporočen dnevni vnos ni določen

**400 % PDV - priporočenega dnevnega vnosa

***27 % PDV - priporočenega dnevnega vnosa

Uporabno

Maščobne kisline EPA in DHA so prisotne v morskih virih, kot so ribe, alge in kril. Večina rastlinskih olj Omega-3, na primer olje iz lanenih ali chia semen, vsebuje samo ALA (alfa linolenske) rastlinske Omega-3 maščobne kisline, ne pa tudi EPA in DHA.

Visoke ravni ALA med rastlinskimi olji vsebujejo laneno olje, orehi in chia semena. Pri tem je pomembno vedeti, da se lahko ALA maščobne kisline le v omejenem obsegu pretvorijo v pomembne morske Omega-3 maščobne kisline EPA in DHA. Faktor pretvorbe je le 0,5 – 10 % in je močno odvisen od teže, presnove in drugih dejavnikov. Znanstvene študije se zato na splošno strinjajo, da samo vnos ALA ne more uravnavati pomanjkanja EPA in DHA.

Ekološko oljčno olje je izdelku dodano kot antioksidant. Oljke za oljčno olje, ki je uporabljeno v izdelku je od oljkarja Rafaela, ki sledi smernicam za ekološko pridelavo. Norsan ima reden in pristen stik s pridelovalcem – ne samo zato, ker je tam zelo lepo, ampak predvsem zaradi dobrega odnosa za najboljšo kakovost oljčnega olja.

Omega-3 maščobne kisline so zelo “občutljive” in jih je mogoče zlahka uničiti. Zato jih je treba “zaščititi” – ne le pred zaužitjem (v embalaži), ampak tudi po zaužitju, v telesu. Norsan Omega-3 Total olje zato vsebuje 25 % organskega ekstra deviškega oljčnega olja, ki deluje kot naravni in močan antioksidant. Oljčno olje je izbrano prav zaradi močnih antioksidativnih sestavin.

V izdelkih Norsan se uporablja ekološko ekstra deviško oljčno olje z visoko vsebnostjo polifenolov, ki so znani po svojih antioksidativnih lastnostih. Prav polifenoli v oljčnem olju ščitijo maščobne kisline Omega-3 pred oksidacijo. Edinstvena značilnost s polifenoli bogatega

Priporočamo