Ekološki, naravni
in izdelki brez glutena.
 
Z vami že
30 let
 
Gratis dostava
nad 40 €
Moja košarica

Košarica

NARAVNO SADNO ŽELIRNO SREDSTVO »FRUCHTFIX«, 10 g
2.39

NARAVNO SADNO ŽELIRNO SREDSTVO »FRUCHTFIX«, 10 g

Uporabno za pripravo vseh vrst marmelad in želejev. Vrečka zadostuje za 1 kg sadja ali 750 ml sadnega soka.
Z želirnim sredstvom Fruchtfix sami določate okus, sladkost in kalorično vrednost marmelade. Poljubno lahko spreminjate tudi vrsto in uporabo sladila. Fruchtfix vsebuje le pektin iz agrumov in je brez konzervansov, sredstev za kisanje, umetnih sladil in antioksidantov. Ker ne vsebuje sredstev za konzerviranje, ne vpliva na trajnost vaših marmelad.

2,39 €
- +
Izdelek je na voljo v hladilnih vitrinah pri vašem trgovcu.
Razpoložljivost:Na zalogi
Ident: E4070
VITAM
O izdelku

Uporaba:

Želirno sredstvo Fruchtfix se uporablja v razmerju 5:1 s sadjem in sladkorjem. Vsebina ene vrečke (10 g) ustreza 1 kg sadja (ali 750 ml sadnega soka) na 200 g sladkorja. Uporabimo lahko tudi druga sladila (med, zgoščeni jabolčni sok, ipd.).

 

Priprava:

Odmerimo 1 kg drobno zrezanega (ali pretlačenega) zrelega sadja ali 750 ml sadnega soka. Fruchtfix želirno sredstvo zmešamo z 200 g sladila (trsnega sladkorja, medu, zgoščenega jabolčnega soka, za diabetike pa sadnega sladkorja) in pazimo, da pri tem ne pride do sprijemanja ali nastanka grudic.

Pripravek umešamo v sadje ali sadni sok in med mešanjem kuhamo 2 minuti. Dodamo 80 ml limoninega soka in kuhamo še 1 minuto. 

Z še vročim pripravkom napolnimo kozarce, jih zapremo in obrnjene na pokrov ter pokrite pustimo stati 5 minut. Za enakomernejšo prerazporeditev sadnih koščkov kozarce večkrat pretresemo.

 

Sestavine:

pektin iz agrumov, dekstroza.

 

Neto količina: 10 g

Hraniti v suhem in hladnem prostoru.

 
Vegansko
 
Vegetarijansko
Hranilna vrednost
Povprečna hranilna vrednostna 100 g:
Energijska vrednost1.005 kJ / 245 kcal
Maščobe< 1,0 g
Od tega nasičene maščobe< 0,1 g
Ogljikovi hidrati30,0 g
od tega sladkorji30,0 g
Vlaknine/
Beljakovine< 0,1 g
Sol2,5 g
Priporočamo