Uporaba:
Želirno sredstvo Fruchtfix se uporablja v razmerju 5:1 s sadjem in sladkorjem. Vsebina ene vrečke (10 g) ustreza 1 kg sadja (ali 750 ml sadnega soka) na 200 g sladkorja. Uporabimo lahko tudi druga sladila (med, zgoščeni jabolčni sok, ipd.).
Priprava:
Odmerimo 1 kg drobno zrezanega (ali pretlačenega) zrelega sadja ali 750 ml sadnega soka. Fruchtfix želirno sredstvo zmešamo z 200 g sladila (trsnega sladkorja, medu, zgoščenega jabolčnega soka, za diabetike pa sadnega sladkorja) in pazimo, da pri tem ne pride do sprijemanja ali nastanka grudic.
Pripravek umešamo v sadje ali sadni sok in med mešanjem kuhamo 2 minuti. Dodamo 80 ml limoninega soka in kuhamo še 1 minuto.
Z še vročim pripravkom napolnimo kozarce, jih zapremo in obrnjene na pokrov ter pokrite pustimo stati 5 minut. Za enakomernejšo prerazporeditev sadnih koščkov kozarce večkrat pretresemo.
Sestavine:
pektin iz agrumov, dekstroza.
Neto količina: 10 g
Hraniti v suhem in hladnem prostoru.
Povprečna hranilna vrednost | na 100 g: |
---|---|
Energijska vrednost | 1.005 kJ / 245 kcal |
Maščobe | < 1,0 g |
Od tega nasičene maščobe | < 0,1 g |
Ogljikovi hidrati | 30,0 g |
od tega sladkorji | 30,0 g |
Vlaknine | / |
Beljakovine | < 0,1 g |
Sol | 2,5 g |