V tem očarljivem letnem času naše misli naravno zdrsnejo k čarobnosti božiča – svetlikajoče lučke razsvetljujejo ulice, in toplina skupnih trenutkov nežno objame naše domove. Kuhinja postane zatočišče polno smeha, vrveža mešalnih skled in nestrpnega pričakovanja okusov, ki prihajajo.

Da bi še dodatno obogatili že tako neprecenljive trenutke, vas vabimo na kulinarično potovanje po izbranih prazničnih receptih. Od preizkušenih klasičnih jedi do inovativnih različic tradicionalnih priljubljencev, vsaka jed bo v vaš dom prinesla še kanček več čarobnosti.

VEGANSKA FRANCOSKA SOLATA
Na praznični mizi je ne sme manjkati. Pripravljena iz krompirja, graha, korenja in zelene, s skrivno sestavino, ki solati doda svežo in hrustljava noto. Vse pa harmonično povezuje veganska majoneza s kančkom soli.

LEČIN TATAREC
Tradicionalna, priljubljena jed na malo drugačen način. Rastlinski namaz, pripravljen iz preprostih polnovrednih sestavin, v katerem se skrivajo leča, orehi in kapre, za še posebej odličen okus pa poskrbi gorčica s figami ter izbrane začimbe. Najboljši je ohlajen, bogato namazan na rezinah našega najljubšega kruha oz. toasta.

PRAZNIČNI VENČEK Z ZELENJAVO
Preprosta praznična predjed iz finega kvašenega testa, ki jo lahko pripravimo tudi dan prej. Okrasimo jo z obilico zelenjave, pri pripravi pa se lahko ustvarjalno poigrajo tudi naši najmlajši!

ČOKOLADNA SMREKICA
Preprosta slaščica, ki bo nedvomno zvezda vsake praznične mize. Rahlo kvašeno testo, oblikovano v simpatično smrekico in polnjeno s čokoladno-lešnikovim namazom, koščki temne čokolade ter prazničnimi začimbami vsakogar navduši s svojo mehkobo.

ALADINOVI PIŠKOTI
Pripravljeni s čarobno mešanico Aladinovih začimb – cimet, kardamom, vanilija, piment, klinčki in muškatni orešček. Ti okusni piškoti so odlična spremljava ob dobri dišeči kavi, skodelici čaja ali kar tako.

PANNA COTTA S KLEMENTINAMI
Italijanska klasika, prilagojena brez želatine, mlečnih izdelkov in glutena, je pripravljena v manj kot pol ure. Kremna poslastica združuje kokosovo mleko, rastlinsko smetano in vaniljev puding, medtem ko nežno sladko omako iz klementin popestrimo z aromatičnim zvezdastim janežem.

Še več izvrstnih idej lahko najdete med našimi prazničnimi recepti. Ob pripravi in okušanju, predvsem pa pri druženju z vašimi najbližjimi vam želimo obilico užitkov. Srečno in okusno praznovanje!