BIO PRESNO KAKAVOVO MASLO CRIOLLO, 200 g

Gumbki slonokoščene do svetlorumene barve so kakavovo maslo, maščoba, pridobljena iz kakavovih zrn, z značilnim vonjem.
Kakavovo maslo je ključna sestavina čokolade. Več kot tretjino maščobe v kakavovem maslu predstavlja oleinska kislina, enkrat nenasičena maščobna kislina, kakršno najdemo tudi v avokadu in olivah. Preostala maščoba je nasičena, a več kot polovico predstavlja stearinska kislina, ki za razliko od večine drugih nasičenih maščobnih kislin ne vpliva na dvig holesterola v krvi.
Presno kakavovo maslo lahko uporabite za pripravo čokoladnih napitkov in smutijev, odlično je za pripravo presnih slaščic, lahko pa ga uporabite celo za peko jajc in fritat ter pripravo obar, karijev, rib in mesa. Koristno je za nego kože, saj kožo vlaži in ščiti; odlično je tudi za masažo.

Ekološko

13,39 

Cena z ddv

Stroški pošiljanja

Ident: AN0080

Na zalogi

Na zalogi

Opis

Sestavine:

100-odstotno kakavovo maslo*.
*Iz nadzorovane ekološke pridelave; nadzorno mesto: AT-BIO-301. Kmetijstvo izven EU. Država porekla: Peru.

Neto količina: 200 g

Hraniti v suhem in hladnem prostoru.

Ekološko

Hranilna vrednost
Povprečna hranilna vrednost na 100 g:
Energijska vrednost 3.680 kJ / 879 kcal
Maščobe 96,1 g
Od tega nasičene maščobe 57,4 g
Ogljikovi hidrati 3,2 g
od tega sladkorji 0,0 g
Vlaknine 0,0 g
Beljakovine 0,33 g
Sol 0,0 g

Priporočamo