0 0
Moja košarica
Pozdravljeni na spletni trgovini Preme!
Za izboljšanje izkušnje vašega obiska se poslužujemo piškotkov. Z nadaljevanjem brskanja soglašate z njihovo uporabo. - Prikaži več - Skrij
Brezglutenska mešanica za temni kruh »Mix it Dunkel«, 1000 g
Schar
Brezglutenska mešanica za temni kruh. Posebej narejena za osebe s preobčutljivostjo na gluten. Ne vsebuje glutena, pšenice, laktoze, mleka, jajc in konzervansov.
Mmm, kako diši!
Od kod prihaja ta čudoviti vonj po ajdi? Iz vaše pečice, v kateri se peče kruh iz moke Mix it Dunkel. Laneno seme in ajda sta združena v polnovrednem, zdravem in lahkem kruhu, ki bo ostal svež še naslednji dan. In vsak grižljaj vas bo ponesel na dišeče ajdovo polje.
5,44 €

Sestavine: koruzni škrob, moka iz lanenega semena 12 %, ajdova moka 8 %, grahovi otrobi, riževi otrobi, rastlinske vlaknine (indijski trpotec), sladkor, sredstvo za zgostitev: guar gumi, sol. Lahko vsebuje sledi soje. 


Povprečna hranilna vrednost na 100 g: 

energijska vrednost

1.375 kJ (326 kcal)

maščobe

2,6 g

od tega nasičene maščobe

0,5 g

ogljikovi hidrati

63,0 g

od tega sladkorji

2,1 g

prehranske vlaknine

13,0 g

beljakovine

6,1 g

sol

0,75 g


Temni modelni kruh

Mešanica zadošča za pripravo 15 rezin temnega kruha (1 rezina = 67 g).

Sestavine: 500 g  mešanice moke Mix it Dunkel, 6 g olja, 10 g suhega ali 16 g svežega kvasa, 630 ml vode, 1 čajna žlička soli

Priprava: Moko nasujemo v posodo. V mlačni vodi (30 stopinj C) raztopimo kvas in ga dodamo moki. Posolimo in gnetemo s kljukastim nastavkom za gnetenje 2 minuti (pri nizki hitrosti). Prilijemo olje in z višjo hitrostjo gnetemo še 4 do 5 minut. Globok, podolgovat pekač namastimo in pomokamo, vanj položimo testo in ga pogladimo. Pekač pokrijemo z mokro krpo (ali prosojno
folijo), pustimo testo na toplem, da vzhaja 30-45 minut in naraste na dvojno prostornino. Za privlačno skorjo poskrbimo tako, da testo po vzhajanju premažemo s sončničnim oljem. Med vzhajanjem testa damo na dno pečice ognjevarno posodo z vodo, pečico pa ogrejemo na 190°C (ogrevamo spodaj in zgoraj). Pečemo 60 minut. Kruh zvrnemo iz pekača in ga narežemo na rezine šele, ko se popolnoma ohladi. Hranimo ga v hladilniku. Recept je primeren tudi za peko v kruhomatu. Uporabite lahko program, ki traja od 2 do 2,5 ure. Pazite na maksimalno kapaciteto vašega kruhomata.

Neto količina: 1 kg

Hraniti v hladnem in suhem prostoru.

Proizvedeno v Dr. Schär, Avstrija za: Dr. Schär AG/SPA, Winkelau 9, 39014 Burgstall, Postal (BZ), Italija 


Blagovna znamka Schar
Lastnosti brez glutena, brez laktoze
Tipi certifikatov Ne

Dodaj oceno