0 0
Moja košarica
Pozdravljeni na spletni trgovini Preme!
Za izboljšanje izkušnje vašega obiska se poslužujemo piškotkov. Z nadaljevanjem brskanja soglašate z njihovo uporabo. - Prikaži več - Skrij
 
Brezglutenska mešanica za temni kruh »Mix it Dunkel«, 1000 g
Schar
Brezglutenska mešanica za temni kruh. Posebej narejena za osebe s preobčutljivostjo na gluten. Ne vsebuje glutena, pšenice, laktoze, mleka, jajc in konzervansov.
Mmm, kako diši!
Od kod prihaja ta čudoviti vonj po ajdi? Iz vaše pečice, v kateri se peče kruh iz moke Mix it Dunkel. Laneno seme in ajda sta združena v polnovrednem, zdravem in lahkem kruhu, ki bo ostal svež še naslednji dan. In vsak grižljaj vas bo ponesel na dišeče ajdovo polje.
5,35 €

Sestavine: koruzni škrob, moka iz lanenega semena (12 %), ajdova moka (8 %), grahovi otrobi, riževi otrobi, jabolčne vlaknine, sladkor, sredstvo za zgoščevanje: gvar gumi; sol. Lahko vsebuje sledi soje. BREZ LAKTOZE.


Povprečna hranilna vrednost na 100 g: 

energijska vrednost

1.375 kJ (326 kcal)

maščobe

2,6 g

od tega nasičene maščobe

0,5 g

ogljikovi hidrati

63,0 g

od tega sladkorji

2,1 g

prehranske vlaknine

13,0 g

beljakovine

6,1 g

sol

0,75 g


Temni modelni kruh

Mešanica zadošča za pripravo 15 rezin temnega kruha (1 rezina = 67 g).

Sestavine: 500 g  mešanice moke Mix it Dunkel, 6 g olja, 10 g suhega ali 16 g svežega kvasa, 630 ml vode, 1 čajna žlička soli

Priprava: Moko nasujte v posodo. V mlačni vodi (segreti na 30  ̊C) raztopite kvas in ga dodajte moki. Posolite in gnetite pri nizki hitrosti 2 minuti s kljukastim nastavkom za gnetenje. Prilijte olje in pri višji hitrosti gnetite še 4 do 5 minut. Globok podolgovat pekač namastite in pomokajte, vanj položite testo in ga zgladite. Pokrijte ga z vlažno krpo (ali prosojno folijo) in ga pustite na toplem, da vzhaja 30 do 45 minut na dvojno prostornino. Za privlačno skorjo poskrbite tako, da testo po vzhajanju namažete s sončničnim oljem. Na dno pečice dajte z vodo napolnjeno ognjevarno posodo in pečico segrejte na 190  ̊C. Kruh pecite 50 minut. Narežete ga lahko šele, ko se ohladi.

Hranite ga v hladilniku. 


Recept je primeren tudi za peko kruha v kruhomatu. Zanj lahko uporabite program, ki traja od 2 do 2 uri in pol. Pri peki bodite pozorni na največjo kapaciteto vašega kruhomata.


Neto količina: 1 kg

Hraniti v hladnem in suhem prostoru.

Proizvedeno v Dr. Schär, Avstrija za: Dr. Schär AG/SPA, Winkelau 9, 39014 Burgstall, Postal (BZ), Italija 


Blagovna znamka Schar
Lastnosti brez glutena, brez laktoze, brez mleka, brez jajc, brez pšenice, brez konzervansov
Tipi certifikatov Ne

Dodaj oceno