0 0
Moja košarica
Pozdravljeni na spletni trgovini Preme!
Za izboljšanje izkušnje vašega obiska se poslužujemo piškotkov. Z nadaljevanjem brskanja soglašate z njihovo uporabo. - Prikaži več - Skrij
 
Brezglutenska mešanica za peko kruha »Mix B«, 1000 g
Schar
Brezglutenska mešanica za peko kruha. Posebej narejena za osebe s preobčutljivostjo na gluten. Ne vsebuje glutena, pšenice, laktoze, mleka, jajc in konzervansov.
Kruh iz domače pečice!
IZBOLJŠANA RECEPTURA, S POLNOVREDNO RIŽEVO IN LEČINO MOKO. TESTO SE LAŽJE OBLIKUJE!
Z mešanico moke Mix B Bread mix zjutraj ne bo treba več v pekarno, ampak bo po svežem kruhu zadišalo kar iz domače kuhinje. Zmešajte moko, kvas in vodo, rahlo posolite, pomešajte in specite. Vaš kruh bo imel zlato skorjico in puhasto sredico. Poleg pa boste zaužili še izdatno porcijo vlaknin. Kruh bo tudi naslednji dan svež, kot bi ga pravkar spekli. Mešanico lahko uporabite za pripravo kruha, pekovskega peciva, pice, vzhajanega testa, prigrizkov in sladkega vzhajanega testa.
4,45 €

Sestavine: koruzni škrob, riževa moka, rastlinske vlaknine (indijski trpotec, bambus), polnozrnata riževa moka 3,8%, lečina moka, dekstroza, sredstvo za zgoščevanje: hidroksipropilmetil celuloza; sol. Lahko vsebuje sledi soje.


Povprečna hranilna vrednost na 100 g: 

energijska vrednost

1.461 kJ (345 kcal)

maščobe

1,1 g

od tega nasičene maščobe

0,3 g

ogljikovi hidrati

77,0 g

od tega sladkorji

4,0 g

prehranske vlaknine

6,1 g

beljakovine

3,7 g

sol

1,0 g


Žemljice ali pica

Sestavine naj bodo segrete na sobno temperaturo, pečico predhodno segrejte glede na ustrezno temperaturo, navedeno v receptu.

Sestavine: 300 g Schär Bread Mix, 10 g suhega ali 15 g svežega kvasa, 12 g olivnega olja, 200 ml mlačne vode, ščepec soli.

Priprava: Vse sestavine zgnetite v gladko testo. Položite ga na pomokano delovno površino in obdelajte z rahlo pomokanimi rokami. Žemljice: Testo oblikujte v enako velike žemljice. Pekač obližite s papirjem za peko in nanj položite žemljice. Prekrijte jih z vlažno krpo in pustite, da vzhajajo do dvojne velikosti. Pekač vstavite v sredinsko režo pečice in pecite približno 25 minut pri 200  ̊C. Pica: Testo razvlecite po pekaču, ki ste ga prej naoljili. Prekrijte ga z vlažno krpo in pustite vzhajati približno 40 minut. Potem testo po želji obložite s paradižnikovo omako, mocarelo in drugimi sestavinami ter pecite 35 do 40 minut pri 220  ̊C. Pekač vstavite v sredinsko režo pečice.

Kruh iz pekača    

Sestavine naj bodo segrete na sobno temperaturo, pečico predhodno segrejte na ustrezno temperaturo, navedeno v receptu.

Sestavine: 500 g Schär Bread Mix, 10 g suhega ali 10 g svežega kvasa, 500 ml mlačne vode, 8 g olja, 8 g soli.

Priprava: V posodi zmešajte Schär Bread Mix s suhim kvasom in nato dodajte vodo. Če uporabljate sveži kvas, ga najprej raztopite v vodi in nato vlijte k moki. Testo mešajte s plastično žlico, dodajte sol in postopoma prilivajte olje. Gnetite ga približno 8 do 10 minut oz. da se ne prijemlje na roke (z električnim postopkom za gnetenje se postopek skrajša pri srednji hitrosti na 4 do 5 minut). Testo položite v namaščen in pomokan pekač ter zgladite površino. Prekrijte ga z vlažno krpo in pustite vzhajati na toplem mestu približno 30 minut, dokler se prostornina ne podvoji. Na dno pečice postavite z vodo napolnjeno ognjevarno posodo in pečico segrejte na 200  ̊C. Da bi dobili zlato rjavo skorjo, premažite površino testa s stepenim jajcem, z mlekom ali oljem. Kruh pecite približno 50 minut. Preden ga narežete, ga ohladite na rešetki.

Več receptov najdete na: www.schaer.com <http://www.schaer.com>.    


Neto količina: 1 kg   

Hraniti v hladnem in suhem prostoru.

Proizvedeno v Dr. Schär, Avstrija za: Dr. Schär AG/SPA, Winkelau 9, 39014 Burgstall, Postal (BZ), Italija 


Blagovna znamka Schar
Lastnosti brez glutena, brez laktoze, brez mleka, brez jajc, brez pšenice, brez konzervansov
Tipi certifikatov Ne

Dodaj oceno