0 0
Moja košarica
Pozdravljeni na spletni trgovini Preme!
Za izboljšanje izkušnje vašega obiska se poslužujemo piškotkov. Z nadaljevanjem brskanja soglašate z njihovo uporabo. - Prikaži več - Skrij
 
Brezglutenska mešanica moke za torte in piškote »Mix C«, 1000 g
Schar
Brezglutenska mešanica moke za torte in piškote. Posebej narejena za osebe s preobčutljivostjo na gluten. Ne vsebuje glutena, pšenice, laktoze, mleka, jajc in konzervansov.
Veselje s peko
Z Mix C mešanico moke bo peka hitra in povsem enostavna. Naj bodo to piškoti po receptu vaše babice ali dišeč jabolčni kolač, ki ga obožujete že iz otroštva - s sladicami iz naše moke boste osrečili sebe in svoje bližnje. Mešanico lahko uporabite za pripravo tort in drugih sladic, piškotov, pit in krhkega testa.
4,23 €

Sestavine: koruzni škrob, koruzna moka, sredstvo za zgoščevanje: gumi iz zrn rožičevca. Lahko vsebuje sledi soje in volčjega boba. BREZ LAKTOZE.


Povprečna hranilna vrednost na 100 g: 

energijska vrednost

1.515 kJ (357 kcal)

maščobe

0,8 g

od tega nasičene maščobe

0,2 g

ogljikovi hidrati

84,0 g

od tega sladkorji

0,2 g

prehranske vlaknine

3,8 g

beljakovine

1,6 g

sol

0,01 g


Piškoti iz krhkega testa  

Vse sestavine morajo biti hladne.

Sestavine: 250 g Mix Pâtisserie, 125 g sladkorja, 125 g masla ali margarine, 1 jajce, 1 čajna žlička pecilnega praška, nastrgana lupinica neškropljene limone

Priprava: Moko vsujte na delovno površino in vanjo naredite jamico. Vanjo dajte sladkor, jajce, maslo ali margarino in limonino lupinico. Vse sestavine hitro zmešajte in oblikujte gladko kepo. To sploščite in jo postavite za 1 uro v hladilnik. Na pomokani površini razvaljajte testo in z modelčki izrežite piškote poljubnih oblik. Pekač obložite s papirjem za peko in nanj razvrstite piškote. Pečico segrejte na 180  ̊C in pecite piškote 10 minut.

Krhko testo je odlično tudi za pite.


Peščeni kolač 

Vse sestavine naj imajo sobno temperaturo, pečico predhodno segrejte na ustrezno temperaturo, navedeno v receptu.Sestavine: 220 g presejane mešanice moke Mix Pâtisserie, 200 g sladkorja, 125 g masla ali margarine, 4 jajca, 10 g pecilnega praška, 125 ml mleka

Priprava: Maslo ali margarino stepajte, da postane kremasto. Dodajte polovico sladkorja in stepajte še 2 minuti. Dodajte rumenjake, mleko in moko s pecilnim praškom ter stepajte še 2 minuti. Preostanek sladkorja vsujte v beljake in jih stepite v trden sneg. Postopno ga vmešajte v prej pripravljeno maso. Namastite in pomokajte pekač, vanj vlijte testo in pecite 50 minut v predhodno segreti pečici pri 180  ̊C. Kolač ohladite, oblijte s sladkorno ali marmeladno glazuro in okrasite s sadjem. Lahko ga tudi prerežete in namažete z vaniljevo kremo. Za čokoladni kolač dodajte testu 2 jedilni žlici nesladkanega kakava v prahu.  


Palačinke

Sestavine: 110 g mešanice moke Mix Pâtisserie, 2 jajci, 2 jedilni žlici stopljenega masla, 250 ml mleka, ščepec soli, 1 jedilna žlica olja

Priprava: Moko, stopljeno maslo, jajci in sol z metlico za stepanje gladko razmešajte. Postopoma prilivajte mleko in pazite, da bo testo ostalo gladko in brez grudic. Ne uporabljajte električnega mešalnika, saj bi z njim v testo vtepli preveč zraka. Testo naj počiva vsaj 30 minut. Pred začetkom peke preverite gostoto testa, ki naj steče z žlice v tankem curku. Za peko je najprimernejša posebna ponev za palačinke. V vročo ponev zlijte zajemalko (3 do 4 žlice) testa ter jo dvignite in obračajte, da se testo enakomerno porazdeli. Čez nekaj minut se palačinka sama loči od dna ponve. Obrnite jo in specite še na drugi strani. Pečeno palačinko zvrnite na ogret krožnik, namažite z  žlico marelične ali katere druge marmelade, ki ste jo izboljšali z brizgom ruma. Palačinke bodo teknile tudi z drugimi nadevi.


Neto količina: 1 kg

Hraniti v hladnem in suhem prostoru.

Proizvedeno v Dr. Schär, Avstrija za: Dr. Schär AG/SPA, Winkelau 9, 39014 Burgstall , Postal (BZ), Italija


Blagovna znamka Schar
Lastnosti brez glutena, brez laktoze, brez mleka, brez jajc, brez pšenice, brez konzervansov
Tipi certifikatov Ne

Dodaj oceno