Ekološki, naravni
in izdelki brez glutena.
 
Z vami že
30 let
 
Gratis dostava
nad 40 €
Moja košarica

Košarica

BIO PETERŠILJ, 130 g
11.99

BIO PETERŠILJ, 130 g

Za večino evropskih kuhinj je verjetno edino nepogrešljivo zelišče. Peteršilj (Petroselinum crispum) je zelnata dvoletnica, ki izvira iz južne Evrope in vzhodnega Sredozemlja, zdaj pa jo gojijo v zmerno toplih predelih po vsem svetu. 

Priljubljeno zelišče se dobro poda k (skoraj) vsem obrokom. Od orientalskih solat do babičinega peteršiljevega krompirja. Odlična alternativa za vse, ki jim ni všeč koriander. Pogosto se uporablja tudi kot dekoracija. 

11,99 €
- +
Izdelek je na voljo v hladilnih vitrinah pri vašem trgovcu.
Razpoložljivost:Na zalogi
Ident: Z98314
SONNENTOR
O izdelku

Sestavine:

list peteršilja*.
*Iz nadzorovane ekološke pridelave; nadzorno mesto: AT-BIO-301. Kmetijstvo Avstrije.

 

Neto količina: 130 g

Hraniti v hladnem in suhem prostoru.

 
Ekološko
 
Brez glutena
 
Brez laktoze
 
Vegansko
 
Vegetarijansko
Uporabno

Navadni peteršilj (P. c. var. neapolitanum), ki mu pravijo tudi italijanski ali francoski peteršilj, ima najboljši vonj za kuhanje in ga uporabljajo po vsej Evropi in na Bližnjem vzhodu. Kodrasti peteršilj (P. c. var. crispum) je lep okras jedem, posušen pa izredno dobro ohrani vonj. Ko ga kupujemo, pazimo, da je temno zelen in da med zdrobljenimi listi ni ostankov pecljev.

Obe sorti lepo dopolnjujeta in poudarjata vonj in okus drugih zelišč, zato sta pomembni sestavini tradicionalnih zeliščnih in začimbnih mešanic (francoskega zeliščnega šopka, nežnih zelišč). Uporabljajo ga za francosko persilado in italijansko gremolato, nepogrešljiv je v zeleni salsi.

Priporočamo