Sestavine:
list peteršilja*.
*Iz nadzorovane ekološke pridelave; nadzorno mesto: AT-BIO-301. Kmetijstvo Avstrije.
Neto količina: 130 g
Hraniti v hladnem in suhem prostoru.
Navadni peteršilj (P. c. var. neapolitanum), ki mu pravijo tudi italijanski ali francoski peteršilj, ima najboljši vonj za kuhanje in ga uporabljajo po vsej Evropi in na Bližnjem vzhodu. Kodrasti peteršilj (P. c. var. crispum) je lep okras jedem, posušen pa izredno dobro ohrani vonj. Ko ga kupujemo, pazimo, da je temno zelen in da med zdrobljenimi listi ni ostankov pecljev.
Obe sorti lepo dopolnjujeta in poudarjata vonj in okus drugih zelišč, zato sta pomembni sestavini tradicionalnih zeliščnih in začimbnih mešanic (francoskega zeliščnega šopka, nežnih zelišč). Uporabljajo ga za francosko persilado in italijansko gremolato, nepogrešljiv je v zeleni salsi.