Priprava:
vsebino vrečke zmešajte z dvema žlicama sladkorja in postopno dodajate 250 ml mleka in 250 ml smetane. Počasi zavrite in z mešanjem kuhajte pri nizki temperaturi še 3 minute. Servirajte v skodelicah, ki ste jih predhodno zmočili z mrzlo vodo ter pustite stati vsaj 3 ure.
Sestavine:
sladka sirotka v prahu* (mleko), koruzni škrob*, sredstvo za zgostitev: agar agar*, izvleček vanilije* 1 %, morska sol, Bourbonska vanilija* 0,2 %)
*Iz nadzorovane ekološke pridelave; nadzorno mesto: IT-BIO-009. Kmetijstvo EU/izven EU.
Neto količina: 36 g
Hraniti v hladnem in suhem prostoru.
Povprečna hranilna vrednost | na 100 g: |
---|---|
Energijska vrednost | 1487 kJ / 350 kcal |
Maščobe | 0,6 g |
Od tega nasičene maščobe | <0,5 g |
Ogljikovi hidrati | 78,0 g |
od tega sladkorji | 41,0 g |
Beljakovine | 7,2 g |
Sol | 2,21 g |
Panna cotta se odlično ujema s svežimi jagodami ali še bolje z aromatičnimi gozdnimi jagodami. Izjemno okusna in hkrati dekorirana je tudi z dodatkom Preliva z balzamičnem kisom „ACETO BALSAMICO DI MODENA IGP«
Byodo ekološka panna cotta je narejena z agar agarjem. Agar-agar se pridobiva iz celičnih sten nekaterih vrst alg. Je odličen rastlinski nadomestek za želatino in spremeni Byodo Panna Cotto v čisto vegetarijansko poslastico.