Ekološki, naravni
in izdelki brez glutena.
 
Z vami že
30 let
 
Gratis dostava
nad 40 €
Moja košarica

Košarica

BIO ORIGANO, 150 g
12.39

BIO ORIGANO, 150 g

Origano je eno redkih zelišč, ki ga uporabljamo zaradi izrazitejšega vonja in močnejšega okusa raje posušenega kot svežega. Okus origana je grob in poprast, v njem pa pogosto zaznamo še okus po limonah. Origano (Origanum vulgare), ki ga botaniki imenujejo dobra misel, je trajnica iz družine ustnatic.  

Nepogrešljiv je v italijanski kuhinji, kjer brez njega ni pic in paradižnikovih omak, pa tudi ne številnih praženih jedi z jajčevci, bučkami in s papriko. Grki si brez origana ne morejo zamisliti priljubljene tradicionalne jedi suvlaki, pa tudi ne mešane solate, pečenih rib ali musake. V Turčiji in bližnjevzhodnih deželah z njim začinjajo kebab in druge mesne jedi. Poda se tudi k jajčnim in sirovim jedem.
Origanum heracleoticum = O. v.hirtum je poznan tudi kot zimski majaron (grški ali turški origano), uspeva pa v jugovzhodnih delih Evrope in v zahodni Aziji. Njegov okus je manj oster in blažji od drugih vrst origana. 

12,39 €
- +
Izdelek je na voljo v hladilnih vitrinah pri vašem trgovcu.
Razpoložljivost:Na zalogi
Ident: Z98305
SONNENTOR
O izdelku

Sestavine:

list origana*. *Iz nadzorovane ekološke pridelave; nadzorno mesto: AT-BIO-301. Kmetijstvo Avstrije. Država porekla: Avstrija.

 

Neto količina: 150 g
Hranite v hladnem in suhem prostoru.

 
Ekološko
 
Brez glutena
 
Brez laktoze
 
Vegansko
 
Vegetarijansko
Uporabno

Čeprav je v sorodu z majaronom, obeh zelišč ne bi smeli uporabljati skupaj.

Priporočamo