Ekološki, naravni
in izdelki brez glutena.
 
Z vami že
30 let
 
Gratis dostava
nad 40 €
Moja košarica

Košarica

BIO MLETI GALGANT, 35 g
2.99

BIO MLETI GALGANT, 35 g

Galgant ali galanga je ingverju podobna začimba. Svežo koreniko uporabljajo po vsej jugovzhodni Aziji za pripravo karijev in enolončnic, omak in začimbnih omak (sambal). Na Tajskem je osnovna sestavina karijev v prahu in je celo bolj priljubljen kot ingver.

Z galgantom prekrivajo neprijeten vonj rib in morskih sadežev, obogatijo številne pekoče in kisle juhe, najpomembnejši pa je v priljubljeni juhi iz kokosovega mleka in piščančjega mesa. V prah zmleta korenika je del začimbnih mešanic po vsem Bližnjem vzhodu in v severni Afriki. Hildegarda Bingenska, bržkone najslavnejša zdravilka srednjega veka, pa ga je tako cenila, da ga je imenovala kar »rastlina življenja«.

2,99 €
- +
Izdelek je na voljo v hladilnih vitrinah pri vašem trgovcu.
Razpoložljivost:Na zalogi
Ident: Z0344
SONNENTOR
O izdelku

Sestavine:

galgant*. *Iz nadzorovane ekološke pridelave; nadzorno mesto: AT-BIO-301. Kmetijstvo izven EU. Država porekla: Indonezija.

 

Neto količina: 35 g
Hranite v hladnem in suhem prostoru.

 
Ekološko
 
Brez glutena
 
Brez laktoze
 
Vegansko
 
Vegetarijansko
Uporabno

Gorska galanga, doma v Indoneziji je večja, navadna galanga iz južne Kitajske pa je manjša.

Svežo koreniko uporabljajo po vsej jugovzhodni Aziji za pripravo karijev in enolončnic, omak in začimbnih omak (sambal). Na Tajskem je osnovna sestavina karijev v prahu in je celo bolj priljubljen kot ingver. Z galgantom prekrivajo neprijeten vonj rib in morskih sadežev, obogatijo številne pekoče in kisle juhe, najpomembnejši pa je v priljubljeni juhi iz kokosovega mleka in piščančjega mesa (tom kha kai).

V prah zmleta korenika je del začimbnih mešanic po vsem Bližnjem vzhodu in v severni Afriki. Brez galganta ni maroškega ras el hanouta, pa tudi ne jetrnih klobas in medenjakov v nekaterih evropskih kuhinjah. Rusi z njim začinjajo nastojko (liker, oslajena grenčica z galango).

Priporočamo