Sestavine:
galgant*. *Iz nadzorovane ekološke pridelave; nadzorno mesto: AT-BIO-301. Kmetijstvo izven EU. Država porekla: Indonezija.
Neto količina: 35 g
Hranite v hladnem in suhem prostoru.
Gorska galanga, doma v Indoneziji je večja, navadna galanga iz južne Kitajske pa je manjša.
Svežo koreniko uporabljajo po vsej jugovzhodni Aziji za pripravo karijev in enolončnic, omak in začimbnih omak (sambal). Na Tajskem je osnovna sestavina karijev v prahu in je celo bolj priljubljen kot ingver. Z galgantom prekrivajo neprijeten vonj rib in morskih sadežev, obogatijo številne pekoče in kisle juhe, najpomembnejši pa je v priljubljeni juhi iz kokosovega mleka in piščančjega mesa (tom kha kai).
V prah zmleta korenika je del začimbnih mešanic po vsem Bližnjem vzhodu in v severni Afriki. Brez galganta ni maroškega ras el hanouta, pa tudi ne jetrnih klobas in medenjakov v nekaterih evropskih kuhinjah. Rusi z njim začinjajo nastojko (liker, oslajena grenčica z galango).