Sestavine:
mleta kurkuma*. *Iz nadzorovane ekološke pridelave; nadzorno mesto: AT-BIO-301. Kmetijstvo izven EU. Država porekla: Indija.
Neto količina: 40 g
Hranite v hladnem in suhem prostoru.
Izvira iz južne Azije, danes pa je največ pridelajo v Indiji, kjer jo uporabljajo pri prazničnih in obrednih slovesnostih. Kurkuma igra pomembno vlogo v jedeh iz curryja, leče in riža. V kuhinjah jugovzhodne Azije jo uporabljajo svežo in z njo pripravljajo začimbne kaše s čiliji, citronko, galgantom, česnom, šalotko in tamarindo.
V Indiji je posušena kurkuma osnova za pripravo masal in karijev, pogosto jo dodajajo tudi v zelenjavne in fižolove ter jedi iz leče. Na Zahodu je kurkuma barvilo za sire, margarino in gorčice, dodajamo jo razsolom in tekočinam za vlaganje. Kurkuma rada dopolnjuje ingver.
Nasvet: na kratko popražite na olju, preden jo dodate h kuhi!