Ekološki, naravni
in izdelki brez glutena.
 
Z vami že
30 let
 
Gratis dostava
nad 40 €
Moja košarica

Košarica

BIO LOVOROVI LISTI, 50 g
9.19

BIO LOVOROVI LISTI, 50 g

Lovorovi listi imajo sladko, balzamično aromo s pridihom po muškatnem oreščku in kafri, njihov okus pa je rahlo trpek. Posušeni listi ne smejo biti rumeni ali rjavi, temveč morajo ostati motno zeleni.

Zmeljemo ali zdrobimo jih šele pred uporabo. Ker sproščajo vonj in okus počasi, so primeren dodatek juham, omakam, marinadam in tekočinam za vlaganje. List ali dva položimo na površino doma pripravljenih paštet ali terin, dodamo jih ribjim enolončnicam, z njimi natremo meso za žar ali izboljšamo okus pilava. Lovorov list je obvezna sestavina zeliščnih šopkov in je nepogrešljiv v bešamelnih omakah. Lepo dopolni okus fižola, leče in paradižnika. Oplemeniti tudi jajčne kreme, rižev puding in različno poširano sadje.

9,19 €
- +
Izdelek je na voljo v hladilnih vitrinah pri vašem trgovcu.
Razpoložljivost:Na zalogi
Ident: Z98335
SONNENTOR
O izdelku

Sestavine:

lovorovi listi*. *Iz nadzorovane ekološke pridelave; nadzorno mesto: AT-BIO-301. Kmetijstvo izven EU. Država porekla: Portuglaska.

Neto količina: 50 g
Hranite v hladnem in suhem prostoru.

 
Ekološko
 
Brez glutena
 
Brez laktoze
 
Vegansko
 
Vegetarijansko
Uporabno

Lovor (Laurus nobilis), drevo z usnjatimi in bleščečimi temno zelenimi listi izvira iz vzhodnega Sredozemlja, že stoletja pa ga gojijo po vsej Evropi in v velikem delu Amerike. Za Grke in Rimljane je bil lovor simbol moči, modrosti in slave, zato so z lovorovimi venci kronali vladarje, zmagovite vojskovodje, olimpijske zmagovalce in pesnike.

Ne grizite jih! Lovorjev list skuhamo s hrano in ga odstranimo pred jedjo. Odličen v mesnih in divjačinskih jedeh, nepogrešljiv pri stročnicah, enolončnicah ter rižotah.

Priporočamo