Priprava:
1 čajno žličko mešanice kurkuminega latteja umešajte v 250 ml (rastlinskega) mleka, pogrejte in po želji osladite.
Priprava ajurvedskega napitka: Najprej pripravite pasto iz kurkumine začimbne mešanice, tako da zmešate 1/4 skodelice mešanice s 1/2 skodelice vode. Mešanico segrejte in kuhljajte, da se zgosti v pasto. V hladilniku jo lahko hranite do 10 dni. Za pripravo napitka zmešajte čajno žličko paste z 200 ml (rastlinskega) mleka in segrejte. Okus lahko izboljšate s čajno žličko kokosovega olja. Po želji osladite z agavinim sirupom, medom ali s kokosovim sladkorjem. Začimbe se ne razpustijo popolnoma.
Sestavine:
kurkuma* 53 %, cejlonski cimet*, ingver* 15 %, muškat*, kardamom*, črni poper*.
*Iz nadzorovane ekološke pridelave; nadzorno mesto: AT-BIO-301. Kmetijstvo EU/izven EU.
Neto količina: 40 g
Hranite v hladnem in suhem prostoru.
Povprečna hranilna vrednost | na 100 g: |
---|---|
Energijska vrednost | 1492 kJ/357 kcal |
Maščobe | 9,2 g |
Od tega nasičene maščobe | 3,8 g |
Ogljikovi hidrati | 55 g |
od tega sladkorji | 52 g |
Vlaknine | / |
Beljakovine | 7,1 g |
Sol | 0,08 g |