Priprava:
1. Nalijte 150 ml hladnega mleka in 200 ml hladne smetane v posodo za mešanje. Dodajte vsebino vrečke in 1 – 2 jedilni žlici sladkorja.
2. Z ročnim mešalnikom vsebino na hitro zmešajte pri najnižji hitrosti.
3. Mešajte še 2 – 3 minute pri najvišji hitrosti, dokler ne nastane puhasto kremni mousse.
4. Postrezite takoj ali do užitja shranite v hladilniku.
Sestavine:
razoljen kakav v prahu* 52 %, rižev škrob*, sladka sirotka v prahu*, morska sol, burbonska vanilja* 0,4 %.
*Iz nadzorovane ekološke pridelave. Lahko vsebuje sledi soje. Nadzorno mesto: IT-BIO-009. Kmetijstvo EU/izven EU.
Neto količina: 36 g
Hraniti v hladnem in suhem prostoru.
Povprečna hranilna vrednost | na 100 g: |
---|---|
Energijska vrednost | 1.456 kJ / 346 kcal |
Maščobe | 5,8 g |
Od tega nasičene maščobe | 3,3 g |
Ogljikovi hidrati | 49,0 g |
od tega sladkorji | 8,3 g |
Beljakovine | 16,0 g |
Sol | 1,5,0 |
Verjetno najhitreje pripravljen mousse: z ročnim mešalnikom v samo 3 minutah preprosto stepite hladno mleko in smetano ter malo sladkorja in uživajte takoj ali ohlajeno.
Byodo ekološki čokoladni mousse lahko postrežete v desertnem kozarcu s svežim sadjem ali kot kremni nadev na cupcake kolačkih. Odličen je tudi kot puhast kremni nadev za torte ali kot okusen preliv.