Sestavine:
koper*. *Iz nadzorovane ekološke pridelave; nadzorno mesto: AT-BIO-301. Kmetijstvo EU. Država porekla: Avstrija.
Neto količina: 15 g
Hranite v hladnem in suhem prostoru.
Koper je izvrsten spremljevalec ribjih jedi in morskih sadežev. Skandinavci z njim marinirajo slanike, kvasijo lososa ter začinjajo rakovice in pokrovače.
V severni in osrednji Evropi ga dodajajo korenasti zelenjavi, zelju, cvetači, stročjemu fižolu in kumaram. Rusi ga radi dodajajo boršču, pomešanega s kislo smetano in z malo gorčice ga prelijejo po rdeči pesi. Grki z njim oplemenitijo sarme iz trtnih listov, v Turčiji in Iranu pa ga potresajo po rižu, bučkah, bobu in zeleni.
Severno-indijski kuharji ga dodajajo jedem iz leče in špinače. Z nežnimi in močno dišečimi listki pogosto začinjajo tudi sirove in jajčne jedi, krompirjevo solato in krasijo narezke. Vlagajo jih tudi v kis, slanico in celo sladkorne sirupe.